Ajax verliest van Al-Ahly bij afscheid Ghaly

Ajax heeft de laatste wedstrijd van het seizoen verloren. De ploeg van trainer Erik ten Hag moest in Abu Dhabi buigen voor Al-Ahly, de recordkampioen van Egypte: 0-1.

ANP
Al Ahly's Hossam Ghaly (L) in duel met Matthijs de Ligt (R). Beeld anp
Al Ahly's Hossam Ghaly (L) in duel met Matthijs de Ligt (R).Beeld anp

De wedstrijd in het imposante Hazza Bin Zayed-stadion stond toch vooral in het teken van het afscheid van Hossam Ghaly.

De 36-jarige Egyptenaar werd voor de aftrap uitgebreid gehuldigd. Op de grote schermen in het stadion waren videoboodschappen te zien van onder anderen Salomon Kalou, Romeo Castelen, Nicky Hofs en Alfred Schreuder, die met Ghaly samenspeelden in diens periode bij Feyenoord (2003-2006).

Ook Martin Jol, de trainer die Ghaly naar Tottenham Hotspur haalde, had een boodschap ingesproken. De aanvoerder van Al-Ahly kreeg ook diverse cadeautjes en sprak het publiek uitgebreid toe. De wedstrijd begon daardoor bijna 25 minuten later dan de bedoeling was.

Nieuweling
Bij Ajax begon nieuweling Perr Schuurs, overgekomen van Fortuna Sittard, in de basis. Klaas-Jan Huntelaar bleef vanwege een enkelblessure op de bank, WK-gangers als Hakim Ziyech, Lasse Schöne en Nicolás Tagliafico waren helemaal niet meegereisd naar de Verenigde Arabische Emiraten.

Trainer Erik ten Hag bracht na rust met Hassane Bandé nog een nieuweling binnen de lijnen. De aanvaller uit Burkina Faso ging net als Schuurs al mee naar Abu Dhabi om te wennen aan zijn nieuwe ploeggenoten.

Ondanks heel wat kansen voor beide ploegen bleef het lang 0-0. Een kwartier voor tijd lag de wedstrijd weer geruime stil omdat Ghaly een publiekswissel kreeg. In de 83e minuut schoot Salah Mohsen de bal langs de ingevallen keeper Norbert Alblas. Hij bezorgde Ghaly daarmee bij diens afscheid de Champions Golden Cup.

Meer over