Nieuws

Ajax verlengt ook contract van financieel directeur Lenderink

Na directeur voetbalzaken Marc Overmars en commercieel directeur Menno Geelen blijft ook financieel directeur Susan Lenderink langer bij Ajax. Als de aandeelhouders daarmee instemmen, verlengt de 44-jarige Lenderink haar contract tot de zomer van 2026.

Het Parool
Volgens RvC-voorzitter Leen Meijard vervult Susan Lenderink haar rol als financieel directeur ‘met verve’. Beeld Toin Damen/Pro Shots
Volgens RvC-voorzitter Leen Meijard vervult Susan Lenderink haar rol als financieel directeur ‘met verve’.Beeld Toin Damen/Pro Shots

Eerder deze maand kwam al naar buiten dat Overmars en Geelen tot medio 2026 bijtekenen.

‘Wij zijn voor de continuïteit van de organisatie en het functioneren van het directieteam erg blij dat wij haar langer kunnen vastleggen,’ zegt voorzitter Leen Meijaard van de Raad van Commissarissen in een persbericht van Ajax. Volgens Meijaard vervult Lenderink haar rol ‘met verve’.

‘Werkt goed samen’

Lenderink volgde Jeroen Slop in de zomer van 2019 op als financieel directeur. Haar huidige termijn loopt tot en met november 2023. Het voorstel van de RvC om het contract van Lenderink te verlengen, moet worden bekrachtigd op een nog uit te schrijven Bijzondere Algemene Vergadering van Aandeelhouders (BAVA).

“Ik werk hier nu 2,5 jaar met veel plezier,” zegt Lenderink, eerder jarenlang financieel directeur bij De Bijenkorf. “Het directieteam waar ik onderdeel van uitmaak werkt goed samen, ik merk dagelijks dat we complementair zijn aan elkaar.”

Als gevolg van de coronacrisis sloot Ajax het seizoen 2020-2021 af met een verlies van 8,1 miljoen euro. De landskampioen en bekerwinnaar behaalde een seizoen eerder nog een winst van bijna 21 miljoen euro.

Meer over