Nieuws

Ajax reageert niet op mogelijke belangstelling voor Jordi Cruijff

Ajax wil niet reageren op berichten dat Jordi Cruijff in beeld is om Marc Overmars op te volgen als directeur voetbalzaken. Hij zou door de club uit Amsterdam gepolst zijn, meldden Spaanse media maandag.

ANP
Jordi Cruijff, nu technisch adviseur bij FC Barcelona, voetbalde tot zijn veertiende in de jeugdopleiding van Ajax. Beeld anp
Jordi Cruijff, nu technisch adviseur bij FC Barcelona, voetbalde tot zijn veertiende in de jeugdopleiding van Ajax.Beeld anp

De Telegraaf meldt dinsdag dat de zoon van Johan Cruijff niet meteen ‘nee’ heeft gezegd. Dat zou ruimte bieden voor verdere gesprekken. De 48-jarige Cruijff werkt op dit moment als technisch adviseur bij FC Barcelona. Hij was eerder technisch directeur bij AEK Larnaca op Cyprus en bij het Israëlische Maccabi Tel Aviv.

Oud-speler

Cruijff voetbalde tot zijn veertiende in de jeugdopleiding van Ajax en verhuisde vervolgens naar Barcelona. Hij speelde negen interlands voor het Nederlands elftal. Cruijff zou bij Ajax het werk van zijn vader kunnen voortzetten: Johan Cruijff gaf in 2010 de aanzet voor een ander beleid bij Amsterdamse club, met onder meer veel oud-spelers aan de top.

Mede daardoor is Edwin van der Sar nu algemeen directeur van Ajax. Marc Overmars stapte vorige maand op als directeur voetbalzaken omdat hij zich langere tijd schuldig had gemaakt aan grensoverschrijdend gedrag. Hij werkte nauw samen met technisch manager Gerry Hamstra en hoofdscout Henk Veldmate.