Ajax mogelijk tegen Standard Luik na Sturm Graz

Mocht Ajax het Oostenrijkse Sturm Graz verslaan in de tweede voorronde van de Champions League dan wacht Standard Luik in de derde ronde.

Het Parool
Daley Blind Beeld anp
Daley BlindBeeld anp

De tegenstand in de derde ronde werd, ondanks de geplaatste status, sowieso fors met Fenerbahçe, Standard Luik, Spartak Moskou en Slavia Praag als mogelijke tegenstanders. Dat werden dus de Belgen.

Ajax speelt woensdag eerst thuis tegen Sturm Graz en volgende week volgt de return. Het eerste duel in de derde voorronde is op 7 of 8 augustus uit, een week later is de return.

Als Ajax Sturm Graz en Standard Luik verslaat, dan belandt de club in de play-offs voor een plaats in de groepsfase van de Champions League. Die wedstrijd is op 21/22 augustus. De loting voor die duels is op 6 augustus. Ook landskampioen PSV stroomt dan in.

Uitgeschakeld
Mocht Ajax door Sturm Graz worden uitgeschakeld in de tweede voorronde van de Champions League, dan stroomt het in bij de derde voorronde van de Europa League.

Daarin nemen de Amsterdammers het dan op tegen de winnaar van het duel in de tweede voorronde (Europa League) tussen het Schotse Dundalk en AEK Larnaca uit Cyprus.

Mocht het zover komen dan speelt Ajax eerst thuis op 9 augustus, een week later volgt de return.

Meer over