Ajax grijpt in: fans mogen spelers niet meer om shirt vragen met ‘bedelbordje’

Ajax heeft maatregelen getroffen tegen ‘bedelbordjes’ in het stadion. Via kartonnen borden en kleine spandoeken proberen supporters geregeld een shirt van een van de spelers te vragen. De Amsterdamse club zag dat de situatie uit de hand liep, waardoor de bordjes vanaf heden verboden zijn in de Johan Cruijff Arena.

Het Parool
Als spelers langs liepen zonder een shirt af te staan, werden ze bovendien vaak voor arrogant versleten. Beeld Pro Shots / Niels Boersema
Als spelers langs liepen zonder een shirt af te staan, werden ze bovendien vaak voor arrogant versleten.Beeld Pro Shots / Niels Boersema

Dat heeft de club bevestigd tegenover supportersvereniging Ajax Life. Ajax constateerde dat het aantal bordjes — meestal door kinderen gemaakt — steeds meer toenam. Het was voor de spelers niet meer mogelijk om aan al deze verzoeken te voldoen. Als spelers langs liepen zonder een shirt af te staan, werden ze bovendien vaak voor arrogant versleten.

Daarnaast draagt Ajax nog een andere reden aan voor het weren van de borden. De kartonnen borden en lakens zouden namelijk brandgevoelig zijn, wat een veiligheidsrisico met zich meebrengt. In aanloop naar de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal van zaterdag tegen PSV werden al veel borden in beslag genomen en die lijn wil de club dus voortzetten.