Langs de velden

AFC wint eerste competitiewedstrijd, handbalsters VOC grijpen naast prijs

Ajax en de Dijk verliezen eerste wedstrijd in derde divisie, handbalsters VOC grijpen naast eerste prijs en belangrijke overwinning voor Amsterdam Pirates. Dit en meer in het wekelijkse rondje langs de velden.

Curt Simons
Duel tussen AFC en Kozakken Boys Beeld Pro Shots
Duel tussen AFC en Kozakken BoysBeeld Pro Shots

Amateurvoetbal
AFC heeft de eerste competitiewedstrijd van het seizoen in de tweede divisie gewonnen. Door een doelpunt van Railly Ignacio in de 41ste minuut werd Kozakken Boys in Werkendam met 1-0 verslagen. Opmerkelijk was dat op dat moment verdediger Sven van Ingen bij Kozakken Boys op doel stond. Dit omdat in de eerste 25 minuten van de wedstrijd zowel de eerste als de tweede keeper van de thuisploeg geblesseerd uitvielen. AFC slaagde er echter niet in de gelegenheidsdoelman vaker te passeren.

De Ajax amateurs en De Dijk hebben allebei de eerste wedstrijd van het seizoen in de zaterdag derde divisie verloren. Ajax ging met liefst 6-2 onderuit bij Noordwijk. Ajax begon, net als een week eerder in de beker tegen Rijnsburgse Boys, rampzalig. Na 26 seconden stond de ploeg van coach Yuri Rose met 1-0 achter en na 21 minuten was het al 3-0. Kenneth Misa-Danso leek daarna de spanning iets terug te brengen (3-1), maar door drie goals van Noordwijk binnen een kwartier na rust was het duel beslist. Misa-Danso zette uit een strafschop de 6-2 eindstand op het bord.

De Dijk begon goed aan de wedstrijd tegen SteDoCo uit het Zuid-Hollandse Hoornaar. Na 35 minuten stond het door doelpunten van Desmond Duncan-Williams en Damian Menzo 2-0 voor De Dijk. Een minuut na het doelpunt viel echter al de 2-1 en daarna nam SteDoCo het heft in handen. De bezoekers maakten in de tweede helft drie doelpunten en wonnen met 4-2. De Dijk eindigde de wedstrijd helemaal in mineur. Marc Baardman (harde tackle) en Stany Dankerlui (natrappende beweging) kregen rood. De Dijk-doelman Lassane Nikiema viel geblesseerd uit.

OFC is het seizoen in de zondag derde divisie goed begonnen. De club uit Oostzaan won in Den Haag met 4-0 van Quick. Alle doelpunten vielen in de eerste helft. Reda Kharchouch maakte een hattrick en het vierde doelpunt van OFC was van Frank Schilder.

Handbal
De handbalsters van landskampioen en bekerwinnaar VOC hebben niet de eerste prijs van het seizoen kunnen binnenhalen. De ploeg uit Amsterdam-Noord verloor de wedstrijd om de supercup tegen Quintus uit Kwintsheul verrassend en met groot verschil: 30-20. Het was voor het eerst in tien jaar dat de vrouwen van Quintus een prijs pakten.

Hockey
De hockeyers van Amsterdam hebben de eerste competitiewedstrijd van het seizoen met 2-1 verloren van Rotterdam. Justin Reid-Ross, die het Amsterdamse doelpunt maakte, kreeg een uitgelezen mogelijkheid zijn ploeg een punt te bezorgen. De Zuid-Afrikaan miste drie minuten voor tijd een strafbal.

Ook Pinoké verloor het eerste duel. Kampioen Kampong was met 4-1 te sterk. Marcus Child maakte het doelpunt voor Pinoké.

Honkbal
De honkballers van Amsterdam Pirates hebben zondag in de strijd voor een plaats in de Holland Series om de landstitel een belangrijke overwinning behaald op HCAW. De ploeg van coach Charles Urbanus won na verlenging met 6-4 van de club uit Bussum. Buitenvelder Linoy Croes zorgde in de elfde inning met een tweerun homerun voor de belangrijke zege. HCAW had namelijk zaterdag na verlenging met 2-1 van Pirates gewonnen.

Pirates staat door de zege na een speelronde achter koploper Neptunus uit Rotterdam tweede in de kampioensgroep met twee punten meer dan nummer drie HCAW en vier punten meer dan nummer vier Twins uit Rosmalen. De beste twee ploegen van de kampioenspoule plaatsen zich voor de Holland Series. Pirates speelt deze week drie keer tegen Twins.

Meer over