Langs de velden

AFC verliest eerste wedstrijd met Wetzel als coach

Amateurvoetbalclub AFC verliest de eerste wedstrijd met Wetzel als coach. De basketballers van Apollo winnen van Den Helder tijdens de eerste thuiswedstrijd van de competitie en de hockeyers van Amsterdam boeken een overtuigende overwinning. Dit en meer in het wekelijkse rondje langs de velden.

Curt Simons
De nieuwe coach van AFC Andre Wetzel tijdens de wedstrijd tegen Lienden zondag. Beeld Proshots / Wouter Dill
De nieuwe coach van AFC Andre Wetzel tijdens de wedstrijd tegen Lienden zondag.Beeld Proshots / Wouter Dill

Amateurvoetbal
André Wetzel heeft zijn eerste wedstrijd als coach van AFC verloren. FC Lienden was op sportpark Goed Genoeg met 1-0 te sterk. Wetzel volgde afgelopen maandag de plotseling opgestapte Ton du Chatinier op als coach. AFC blijft door de nederlaag voorlaatste in de tweede divisie. Koploper Katwijk is zaterdag de volgende tegenstander.

De Dijk kan zich na de uitschakeling in de KNVB-beker tegen Ajax weer volledig richten op de competitie. De ploeg van coach Jochem Twisker verloor zondag thuis met 4-2 van TEC. Oud-prof Wimilio Vink (Vitesse, MVV en FC Eindhoven) maakte drie doelpunten voor de ploeg uit Tiel. De goals van De Dijk, dat twaalfde staat in de tweede divisie, waren van Nabil El Gourari en Jack Tuijp.

OFC heeft duur puntverlies geleden in de zondag derde divisie. Door een doelpunt van Romano de Jonge stond de ploeg uit Oostzaan tegen Westlandia vlak voor tijd met 1-0 voor. Een door Westlandia-keeper Edgar Leerdam benutte strafschop kostte OFC alsnog de overwinning. OFC staat op de vierde plaats in de zondag derde divisie met zeven punten minder dan koplopers Jong Vitesse en UNA.

Epi Kraemer begon dit seizoen bij FC Aalsmeer als bankzitter. Door een blessure bij Lilinho Martins mocht Kraemer zaterdag tegen Marken in de basis beginnen. De aanvaller gaf meteen zijn visitekaartje af. Mede door drie doelpunten van Kraemer won Aalsmeer met 4-1. De ploeg van coach Cor van Garderen is door de zege de nieuwe koploper in de zaterdag eerste klasse A.

Basketbal
Na drie uitwedstrijden speelden de basketballers van Apollo zaterdag de eerste thuiswedstrijd in de competitie. De ploeg van coach Patrick Faijdherbe versloeg Den Helder met 85-69. Syrisch international Michael Madanly was met 22 punten topscorer bij Apollo, dat door de zege met zes punten uit vier wedstrijden gedeeld derde staat op de ranglijst.

De basketbalsters van Loon Lions hebben de tweede thuiswedstrijd op rij verloren. Binnenland was in Landsmeer met 70-66 te sterk voor het team van coach Harvey van Stein. Routinier Tanya Bröring werd met 27 punten topscorer aan de kant Lions, dat door de nederlaag derde staat in de basketbal league.

Hockey
De hockeysters van Amsterdam hebben zich goed hersteld van de eerste nederlaag dit seizoen vrijdag in de topper bij Den Bosch. De ploeg van coach Rick Mathijssen won thuis met 4-1 van Hdm. Charlotte Vega, Kelly Jonker, Eva de Goede en Jacky Schoenaker maakten de doelpunten voor Amsterdam.

Ook Hurley pakte de draad weer op na de nederlaag in de laatste minuut vrijdag tegen Laren. In en tegen Nijmegen werd het door doelpunten van Maartje van der Vis en Marente Barentsen 2-0 voor Hurley.

De hockeyers van Amsterdam hebben een overtuigende overwinning geboekt bij SCHC. Het werd 6-1 voor het team van coach Graham Reid. Amsterdam stond na twintig minuten door Mirco Pruyser (2) en Billy Bakker al met 3-0 voor. Pruyser en Bakker maakten in de tweede helft allebei nog een doelpunt en Jan-Willem Buissant was goed voor de zesde treffer van Amsterdam. Amsterdam blijft door de overwinning tweede in de hoofdklasse met een punt minder dan koploper Kampong.

Pinoké klom door een 3-2 zege op Tilburg naar een veilige zevende plaats in de hoofdklasse. Lukas Sutorius, Wouter Brasem en Joost van de Vijfeijken maakten de goals voor Pinoké.

Meer over