Langs de Velden

AFC na bekerstunt ook koploper in de tweede divisie

AFC Amsterdam heeft een geweldige week en burgemeester Femke Halsema komt 'uit de kast' als ijshockeyfan. Dat en meer in ons rondje langs de velden.

Curt Simons
Feest in de kleedkamer van AFC nadat Telstar deze week de beker werd uitgekegeld. Beeld Soccrates Images
Feest in de kleedkamer van AFC nadat Telstar deze week de beker werd uitgekegeld.Beeld Soccrates Images

Amateurvoetbal
AFC heeft de bekerstunt tegen Telstar een goed vervolg gegeven in de competitie. De ploeg van coach Uli Landvreugd won met 5-1 van Jong Almere City en is daardoor de nieuwe koploper in de tweede divisie. De tweelingbroers Kenny en Yordi Teijsse maakte allebei twee doelpunten. Raily Ignacio maakte de vijfde goal. Beide teams eindigde het duel met tien spelers. Johan Kulhan (AFC) en Samuel Brobbey (Almere) kregen een rode kaart.

De Dijk en de amateurs van Ajax wachten na zes wedstrijden nog altijd op de eerste overwinning in de zaterdag derde divisie. De Dijk verloor in Friesland met 3-1 van ONS Sneek. Na 85 minuten was de stand 1-1 (doelpunt De Dijk van Clayd Olf). ONS maakte echter in de laatste vijf minuten twee doelpunten en dus stond De Dijk weer met lege handen. De amateurs van Ajax gingen met 3-1 onderuit bij FC Lisse. Kenneth Misa Danso maakte het doelpunt voor Ajax, dat met drie punten op de vijftiende plaats staat in de zaterdag derde divisie. De Dijk blijft met een punt voorlaatste.

JOS Watergraafsmeer kende een slechte dag in de zondag eerste klasse A. De Amsterdammers verloren in Vijfhuizen, ondanks een 2-0 voorsprong, met 5-2 van DSOV. Bovendien werd JOS-coach Cor Ten Bosch door de scheidsrechter weggestuurd, omdat hij het veld zou zijn ingelopen. De gifbeker moest nog verder leeg voor JOS, want aanvoerder Teddy Janssen kreeg ook een rode kaart. (twee keer geel)

Swift heeft in de zaterdag hoofdklasse A thuis met 6-2 gewonnen van Capelle. Bij rust stonden de bezoekers op het Olympiaplein nog met 2-1 (doelpunt Swift van Carlos Groen) voor. In de tweede helft was Swift heer en meester. Dennis Dinkgreve (2), Fidel Yilmaz, Jesse Dingjan en Donny van de Pol zette de 6-2 eindstand op het bord.

IJshockey
De ijshockeyers van Amsterdam Tigers zijn het seizoen begonnen met een zege. Zoetermeer Panters werd in de bekercompetitie in de Jaap Edenhal met 4-3 verslagen. Met burgemeester Femke Halsema, die het seizoen van Tigers opende door de eerste puck op het ijs te gooien, op de tribune maakten John Versteeg (2), Michael Mackie-Kwist en Stef Overweg de doelpunten.

(Tekst loopt door onder de video)

Basketbal
De basketbalsters van Loon Lions zijn het seizoen met een nederlaag gestart. Lekdetec.nl was in Bemmel met 71-65 te sterk voor de ploeg uit Landsmeer. De nederlaag was te wijten aan een slechte eerste helft van Lions dat bij rust met 35-21 achterstond. In het derde kwart knokte het team van coach Thijs Volmer zich terug in de wedstrijd en stond aan het einde van het kwart zelfs met 48-46 voor. In het laatste kwart kwam Lions op de beslissende momenten echter net iets te kort en verloor met 71-65. Tanya Bröring was met 27 punten topscorer aan de kant van Lions.

Hockey
De topper tussen Amsterdam en Bloemendaal in de mannen hoofdklasse is in een 2-2 gelijkspel geëindigd. Justin Reid-Ross en Mirco Pruyser maakten de doelpunten voor Amsterdam tegen de koploper.

Amsterdam staat door het gelijkspel op een gedeelde derde plaats met HGC, Kampong en Rotterdam. Pinoké won voor het eerst dit seizoen. Almere, werd ondanks een 1-0 achterstand binnen een minuut, met 3-1 verslagen. Alex Hendrickx (2) en Jacob Smith maakten de doelpunten voor Pinoké.

De hockeysters van Amsterdam hebben de topper bij SCHC met 3-1 verloren. Maria Verschoor maakte bij een 3-0 achterstand het enige doelpunt van Amsterdam. Door de nederlaag zakt de ploeg van coach Rick Mathijssen naar de vijfde plaats in de hoofdklasse. Pinoké, dat thuis met 3-1 verloor van Laren, staat zevende en Hurley, dat door doelpunten van Gitte Michels en Lisa Visser met 2-0 won bij Huizen, staat op de achtste plaats.

Honkbal
De honkballers van Amsterdam Pirates staan na drie wedstrijden in de Holland Series om de landstitel tegen Neptunus met 2-1 voor. Na de 8-2 overwinning van donderdag won Pirates zaterdag het tweede duel thuis met 7-0. Uitblinker aan de kant van Pirates was werper Kevin Heijstek. Hij gooide de hele wedstrijd en kreeg maar drie honkslagen tegen. De derde wedstrijd zondag in Rotterdam werd met 4-1 gewonnen door Neptunus. Die stand stond na vier innings al op het bord. De vierde wedstrijd in de best-of-sevenserie is donderdagavond, opnieuw in Rotterdam.

Meer over