Langs de velden

AFC en de Dijk zakken naar onderkant tweede divisie

AFC staat na dit weekeinde op de achttiende en laatste plaats in de tweede divisie. Ook de Dijk daalde naar de veertiende plaats. Dit en meer in ons wekelijkse rondje langs de velden.

Curt Simons
HHC speler Hamid Zarbaf (R) in duel met ASV De Dijk speler Nick Kuipers (L) Beeld ProShots
HHC speler Hamid Zarbaf (R) in duel met ASV De Dijk speler Nick Kuipers (L)Beeld ProShots

Amateurvoetbal

AFC staat na dit weekeinde op de laatste plaats in de tweede divisie. De ploeg van coach André Wetzel speelde thuis met 2-2 gelijk tegen Koninklijke HFC en zag hekkensluiter Jong Sparta verrassend met 3-2 winnen van koploper Katwijk. De doelpunten van AFC werden gemaakt door Magid Jansen (strafschop) en Thomas van Houten. Derre Kwee van AFC kreeg na vermeend natrappen een rode kaart. AFC staat nu op de achttiende en laatste in de tweede divisie met een punt minder dan Jong Sparta en De Treffers.

De Dijk is in dezelfde divisie door de 3-1 nederlaag bij HHC Hardenberg inmiddels afgezakt naar de veertiende plaats. De club uit Amsterdam-Noord kende met het vertrek van hoofdsponsor Heino Bras-penning rumoerige weken, met als dieptepunt het aftreden van het bestuur vanwege bedreigingen. Nabil el Gourari, Ahmed Ahahaoui, Giovanni Sabajo en Mostapha el Aamrani gaven na het vertrek van Braspenning aan niet meer te willen spelen voor De Dijk en ze ontbraken tegen HHC. Chakib Tayeb, die wel weer deel uitmaakt van de selectie, viel na zeventig minuten bij een 1-1 stand in. Tot zijn grote pech stond tien minuten later de 3-1 eindstand in het voordeel van HHC op het bord.

De Dijk heeft door de nederlaag maar een punt meer dan nummer vijftien TEC. De nummer vijftien en zestien van de tweede divisie spelen na het seizoen nacompetitie om lijfsbehoud. De nummer zeventien en achttien in de rangschikking degraderen naar de derde divisie.

Bart Logchies heeft zijn contract bij zaterdaghoofdklasser AVV Swift met een jaar verlengd. De 54-jarige coach is bezig aan zijn eerste seizoen op het Olympiaplein en verraste in KNVB-beker door Vitesse na strafschoppen uit te schakelen en het Feyenoord in De Kuip lastig te maken. Logchies won zaterdag met Swift in de hoofdklasse A met 3-1 van 's Gravenzande.

Futsal

De zaalvoetballers van 't Knooppunt hebben ook de derde wedstrijd in de eliteronde van de Uefa Futsal Cup verloren. Kragujevac uit Servië was met 7-3 te sterk voor de Amsterdamse landskampioen. Eerder verloor 't Knooppunt in de Champions League van het zaalvoetbal met 6-0 van FC Barcelona en was Pescara uit Italië met 9-1 te sterk.

Handbal

De handballers van Aristos zijn van de laatste plaats af in de eredivisie. De ploeg uit Amsterdam-West won thuis met 26-24 van het eveneens laaggeklasseerde Rotterdam. En dat terwijl het van Aristos, volgens aanvoerder Quincy Kompier, geen beste wedstrijd was. "We speelden bijzonder slecht, maar konden desondanks aanhaken," aldus Compier. "Toen we op voorsprong kwamen, was het een kwestie van afmaken." Aristos gaat door de zege met zeven punten over Rotterdam (vijf punten) heen op de ranglijst.

Korfbal

De korfballers van Blauw-Wit leken tegen DOS'46 op weg naar de tweede nederlaag van het seizoen. De ploeg van coach Barry Schep stond in Nijeveen na tien minuten in de tweede helft met 18-14 achter. Vanaf dat moment kwam DOS'46 niet meer tot scoren. Blauw-Wit deed dat wel en won uiteindelijk met 19-18. Het voor dit weekeinde nog puntloze KZ won thuis verrassend met 21-17 van LDODK uit Friesland. Jordi Pasma werd met vijf goals topscorer in Koog Zaandijk.

Meer over