Update

AC Milan ontslaat Inzaghi en stelt Mihajlovic aan

AC Milan heeft coach Filippo Inzaghi ontslagen, zo meldt de club op de website. De Italiaanse club eindigde dit seizoen teleurstellend als tiende in de Serie A. Ongeveer een uur later maakte de club bekend dat Sinisa Mihajlovic is aangesteld als nieuwe coach. De 46-jarige Serviër tekende een contract voor twee seizoenen.

Sinisa Mihajlovic. Beeld ap
Sinisa Mihajlovic.Beeld ap

De naam van Mihajlovic ging deze week al rond als nieuwe trainer bij de club van de Nederlander Nigel de Jong. De Serviër vertrok maandag bij Sampdoria.

Mihajlovic begon zijn trainersloopbaan in 2006 als assistent bij Internazionale en werd twee jaar later hoofdcoach bij FC Bologna. Na een jaar bij Catania en een seizoen bij Fiorentina werd hij korte tijd bondscoach van Servië voor hij twee jaar geleden naar Sampdoria kwam. Afgelopen seizoen werd hij met die ploeg zevende. Dat leverde een plaats in de derde voorronde van de Europa League op.

Inzaghi nam aan het eind van vorig seizoen de plek in van Clarence Seedorf, die al na enkele maanden aan de kant werd gezet als trainer van Milan. Ook onder Inzaghi presteerde de gevallen topclub ondermaats. AC Milan eindigde als tiende in de Serie A en mist daardoor voor het tweede jaar op rij Europees voetbal.

Filippo Inzaghi. Beeld ap
Filippo Inzaghi.Beeld ap
Meer over