Kunsttips

Zoete Taferelen in de Hermitage en Angels in America

Elke dag is er veel cultureels te doen in de stad. Bent u er nog niet uit wat te doen? Het Parool zet een aantal tips voor u op een rijtje.

Het Parool

Zoete Taferelen

In de talentenexpositie Zoete Taferelen in de Hermitage zijn de werken te zien van 150 kinderen uit groot Amsterdam. De deelnemers zijn geselecteerd uit Hermitage voor kinderen, een gratis creatief en educatief programma van de Hermitage. De kinderen hebben sieraden gemaakt, geïnspireerd door de tentoonstelling Juwelen! Schitteren aan het Russische hof. Daar zijn tot 15 maart 2020 ruim 300 adembenemende stukken met in totaal tienduizenden edelstenen te zien. De kinderen hebben zich verdiept in de juwelencollectie, en dan vooral in de terugkerende bloem- en diermotieven. Zoete Taferelen wordt op woensdag 20 november geopend, in aanwezigheid van de jonge kunstenaars en hun ouders. Het is de vijfde keer dat de talentenexpositie wordt gehouden. Om dit jubileum te vieren zijn er enkele topstukken van voorgaande jaren te zien. De expositie is tot het voorjaar van 2020 gratis te bekijken.

Zoete Taferelen Beeld
Zoete Taferelen

Angels in America

Dit toneelstuk van Tony Kushner, dat de Pulitzer Prize heeft gewonnen, gaat over de generatie die in de jaren 80 opstond tegen de conservatieve Amerikaanse politiek in tijden van homohaat, communistenjacht en de opkomst van aids. Te zien op 20, 21 en 22 november in ITA, vanaf 19.00 uur. Kaartjes kosten 20 tot 34,50 euro.

Angels in America Beeld Kurt van der Elst
Angels in AmericaBeeld Kurt van der Elst

Johan Cruijff, de biografie

De biografie van Johan Cruijff, door schrijver Auke Kok, verscheen deze maand en veroorzaakte meteen ophef. Donderdag 21 november om 20.00 uur is Kok in Linnaeus Boekhandel op de Middenweg om te vertellen over zijn boek, als hij wordt geïnterviewd door Paul Strijp.

Auke Kok Beeld Jan Reinier van der Vliet
Auke KokBeeld Jan Reinier van der Vliet
Meer over