Lijstje

Zo kun je toch nog een beetje festivallen in Amsterdam

Het kabinet versoepelde de coronaregels eerder dan was aangekondigd, maar er is nog niet besloten wanneer evenementen met een vergunningplicht weer mogen plaatsvinden. Bovendien blijft het houden van 1,5 meter afstand tot elkaar de norm. Wat doen Amsterdamse festivals deze zomer?

Mairin van der Beek
Een eerdere editie van De Parade in Amsterdam. Beeld Sofie Simoa
Een eerdere editie van De Parade in Amsterdam.Beeld Sofie Simoa

Vunzige Deuntjes

De binnenplaats van Lofi, de creatieve broedplaats en club vlakbij Sloterdijk, stroomt dit weekend (18 en 19 juli) vol met Vunzige Deuntjes. Er wordt een dinershow georganiseerd, met ‘zalige zoetigheid’ van de Drie Graefjes, saotosoep en chickenwings. Op het muziekprogramma staan onder meer Bizzy en Bokoesam.

Club Kruk

Op het terrein naast Thuis aan de Amstel kun je vrijdag 17 en zaterdag 18 juli terecht voor muziek in een heuse ‘club’. Door een kaartje te kopen reserveer je een kruk en een koptelefoon en het eerste drankje zit erbij inbegrepen. Met je vrienden zit je aan één tafel, op een kruk, op afstand van elkaar. Bij aankoop van groepstickets voor 4 of 6 personen wordt ervan uitgegaan dat je tot één huishouden behoort.

Thuishaven

Eerder kwam Thuishaven eind april en in mei met een ‘drive-thru’ om bezoekers toch nog iets van een festivalgevoel te geven. Met de auto konden bezoekers het terrein op, genieten van dj-sets en een drankje of eten bestellen. Dat terrein is inmiddels omgetoverd tot groot terras waar bezoekers tafels of strandbedjes kunnen reserveren. Het eerste festival staat vooralsnog gepland op zondag 6 september: dj Satori geeft dan een liveset van 10 uur.

Milkshake

Op het dakterras van restaurant Bureau in West vinden op 24 en 25 juli, het weekend dat Milkshake zou plaatsvinden, nu twee diners en één brunch in de stijl van het festival plaats, onder de noemer van Magic Milkshake Soiree. Op alle drie de events zijn honderd gasten welkom. De maaltijden hebben de thema’s van drie grote vaste podia op het event: Supertoys, Vieze Poezendek en Totally Drag.

Een eerdere editie van Milkshake. Beeld Amaury Miller
Een eerdere editie van Milkshake.Beeld Amaury Miller

De Parade

Ter vervanging van de originele tour van de dertigste editie van theaterfestival de Parade, wordt De Wereld van de Parade georganiseerd. Op 30 en 31 juli en 1 augustus staan er elke dag drie programma's gepland. In de middag is een kinderparade waarna om 17.00 uur een dinerprogramma begint met twee voorstellingen. Om 20.30 uur start de latenight-editie, door de Parade zelf omschreven als ‘een avontuurlijk programma in de Tuin’.

Zeezout

In de Tuinen van West staat vooralsnog een ‘echt festival’ op de planning. De organisatie van ZeeZout presenteert op zaterdag 5 september een elektronisch muziekfestival waarbij de line-up is gevuld met vele dj's waaronder David Vunk, KI/Ki en Job Jobse. Indien het festival vanwege de coronamaatregelen toch niet door kan gaan, wordt dit festival verplaatst naar 2021.

Zomer Kabinet

Voor het festival dat eigenlijk eind mei moest worden gevierd onder de naam Lente Kabinet, is een nieuwe datum geprikt. Op zaterdag 5 september en dus niet meer in de lente, maar nog wel in de zomer, staat tot nog toe het Zomer Kabinet gepland. Op de locatie in het Twiske zullen festivalgangers dan kunnen genieten van artiesten als Ben Ufo, Dekmantel Soundsystem, Carista en Fatima Yamaha.

Meer over