Kunsttips

Zaans filmfestival en The Tragedy of Slaughtervaart

Elke dag is er veel cultureels te doen in de stad. Bent u er nog niet uit wat te doen? Het Parool zet een aantal tips voor u op een rijtje.

Het Parool

Zaans Filmfestival

Voor de tweede keer op rij vindt het Zaans Filmfestival plaats. Van donderdag 21 tot zondag 24 november is het Hembrugterrein gevuld met films, documentaires, muziek, dans, workshops en eten. Het thema is dit jaar ‘de betekenis van de Zaanstreek’. Bij de opening, op 21 november om 19.00 uur, krijgt het publiek een voorproefje van wat er het weekend te doen is. Het festival wordt geopend met een voordracht van de Zaanse stadsdichter Ellis van Atten. Daarna zijn er verschillende films en documentaires te zien, waaronder twee producties die speciaal voor het festival zijn gemaakt: Zaanstad door Zaanse ogen en Zaanstad door nieuwe ogen. De opening is gratis bij te wonen. De rest van het weekend is er onder andere een workshop beeld en geluid te volgen, zijn de films Mi Vida, De belofte van Pisa en Streetkings te zien en staan er Turkse gerechten op de kaart. Kijk voor het programma op zaansfilmfestival.nl.

The Dreamcatcher Beeld
The Dreamcatcher

The tragedy of Slaughtervaart

In The Tragedy of Slaughtervaart vertelt toneel­gezelschap Dood Paard aan de hand van de geschiedenis van het Slotervaartziekenhuis een verhaal van kwetsbare idealen in een harde wereld. De voorstelling is op 19 en 20 november te zien in Frascati, kaartjes vanaf 13,50 euro. Na afloop is de film I Am Slotervaart van Nina Pieters te zien.

The Tragedy of Slaughtervaart Beeld Sanne Pepe
The Tragedy of SlaughtervaartBeeld Sanne Pepe

John Grisham

De Amerikaanse auteur John Grisham bezoekt Nederland om zijn nieuwe boek De Onschuldigen te promoten. Dinsdagavond 19 november gaat Twan Huys met hem in gesprek in Muziekgebouw aan ‘t IJ. Het interview begint om 20.00 uur en het bijwonen kost 11,20 euro. Er is ook gelegenheid voor het publiek om vragen te stellen.

John Grisham Beeld PR
John GrishamBeeld PR

Mail & win Estrella Morente

Flamencozangeres Estrella Morente treedt 22 november om 20.15 uur op in de Meervaart en 23 november om 20.30 uur in DeLaMar met Jala Chekara en Amsterdams Andalusisch Orkest. Voor de 22ste in de Meervaart zijn 3 x 2 kaarten te winnen. Mail uiterlijk woensdag Estrella, naam, adres en telefoonnummer naar mailenwin@parool.nl.

Estrella Morente Beeld Bernardo-Doral
Estrella MorenteBeeld Bernardo-Doral
Meer over