Wijnschrijver Hubrecht Duijker krijgt Oeuvre-award

Eerste uitreiking van oeuvre-award van het Productschap Wijn is voor wijnschrijver Hubrecht Duijker. Foto ANP/Koen Suyk Beeld
Eerste uitreiking van oeuvre-award van het Productschap Wijn is voor wijnschrijver Hubrecht Duijker. Foto ANP/Koen Suyk

DEN HAAG - Wijnschrijver Hubrecht Duijker heeft maandag van het Productschap Wijn de oeuvre-award gekregen. Het is de eerste keer dat deze prijs wordt toegekend. Hij kreeg de award uitgereikt tijdens het Symposium Wijn & Marketing in het World Forum Convention Center in Den Haag.

Met de jaarlijkse award wil het productschap de ontwikkeling van het marketingdenken in de wijnbranche stimuleren. De jury van het Productschap Wijn Marketing Awards vindt dat Duijker met zijn ''attitude en zijn gehele oeuvre het bewijs heeft geleverd dat zijn energie, passie en motivatie voor de wijnbranche in het algemeen, en het product wijn in het bijzonder ongelimiteerd zijn''.

''Duijker heeft door zijn werk veel teweeg gebracht met betrekking tot de kennis van en de waardering voor wijn bij het grote publiek. Hij heeft daarmee de branche een grote dienst bewezen. Het is om voornoemde redenen dat de hoogste eer voor lef, ondernemerschap en visie in de wijnbranche persoonlijk aan hem toekomt'', aldus het juryrapport.

Duijker begon ooit als reclameadviseur. Hij schreef in 1969 zijn eerste artikelen over wijn en heeft tot nu toe meer dan honderd wijnboeken geschreven. Daarnaast vertelde hij over wijn op televisie en stond hij aan de wieg van de vinologenopleiding. ''Vandaag de dag schrijft hij nog altijd veel artikelen en begeleidt hij wijnreizen. Na bijna veertig jaar actief wijnschrijven, zoekt Hubrecht nog steeds de actualiteit op. Met een kritische blik op de dagelijkse praktijk van de Nederlandse wijnbranche snijdt hij geregeld thema's aan die het overdenken waard zijn'', meldt de jury. (ANP)

www.hubrechtduijker.com
www.wijninfo.nl

Foto: ANP/Koen Suyk

null Beeld
Meer over