PlusBezorgtest

Wijncafé Rayleigh & Ramsay: ook lekker zonder rosé

null Beeld Monique Van Loon
Beeld Monique Van Loon

Culinair schrijver Monique van Loon bestelt en bespreekt een thuisbezorgmaaltijd. Dit keer van: Rayleigh & Ramsay.

Monique van Loon

Waar bestellen we?

Deze week is het thema ‘het Gooi’. Nu woon ik zelf tweehoog in Amsterdam, niet in een riante villa in Blaricum. Maar desalniettemin is het soms heerlijk om even te doen alsof je je in luxe kringen begeeft.

Ik twijfel lang over wat te testen voor deze editie. Ik zie een bedrijf dat 24/7 champagne aan huis levert, maar dat zou deze recensie wel erg eentonig maken.

The Harbour Club, een tent waar ik vaak Gooise vibes bij krijg, bezorgt helaas niet. Uiteindelijk valt de keus op wijncafé Rayleigh & Ramsay, met vestigingen aan de Overtoom, de Van Woustraat en het Westerpark (de eerste twee bezorgen tevens thuis). De slogan ‘Zin in een wijntje met heerlijke hapjes?’ klinkt lekker Goois en trekt me over de streep.

Wat biedt het menu?

Aangezien het een wijnbar betreft, staan de flessen uiteraard eerder vermeld dan de gerechten. Twee soorten bubbels, vier wit, twee rosé en vier rood. Niet extreem uitgebreid, maar wel een mooie selectie. De wijnbeschrijvingen zijn aantrekkelijk opgetikt.

Qua spijs is er een handvol kleine gerechten en borrelhappen, van geijkte bitterballen en een kaas- of charcuterieplank tot spannende opties als Aziatische kippenvleugels en zoetzure bloemkool met wasabi. Tot slot: twee desserts.

Rijden maar!

Na slechts 22 minuten neem ik mijn bestelling in ontvangst. Ik weet niet waar het is misgegaan, maar de bestelde fles Château Cavalier (€19,40) zit er niet bij – en de koerier is al weggescooterd. Het restaurant is ’m vergeten, of de bezorger geniet nu ergens van een fruitige rosé uit de Provence. Domper! Na een melding in de Deliveroo-app krijg ik direct het geld terug, al is het in de vorm van een tegoed.

Nou, tijd om het eten te proeven dan.

Het brood met huisgemaakte citroenboter (€4,50) is een gigantische hoeveelheid kraakvers brood met een karige portie boter, maar de smaak daarvan is wel subliem.

De steak tartare (€10) is flink, ruim 200 gram. Smakelijk grof gehakt en supervers vlees, geserveerd met een ei met lopend dooiertje en frisse condimenten als radijs, tomaat, romainesla en toefjes ziltige oestermayonaise. Wat een topper.

Door met de pulpo (€11). Wederom een royale portie, zeker voor deze prijs. Hij zwemt nogal in het vocht, maar de lauwwarme octopus is mals en de venkel en zeekraal maken het gerecht fris.

Tot slot een borrelklassieker: kroketjes, hier gevuld met stukjes gamba (€10 voor 6 stuks). Ze zijn niet groot, formaat duim, maar bijzonder krokant met een sappige salpicon. Alleen de saliemayonaise, die er in een handig spuitzakje bij zit, maakt het geheel wat dof: ik had eerder voor een frisser kruid gekozen.

Rayleigh & Ramsay

Open ma-do 15.00 tot 01.00, vr-za 12.00-02.00, zo 12.00-01.00 uur

Bestellen via Deliveroo

Prijs €54,90 voor rosé en vier gerechtjes

Aanrader Absoluut, al vraag ik me nog steeds af waar mijn fles rosé gebleven is…

Meer over