Weekendtips

Weekendtips: van jeu de boules tot foodtruckwalhalla

Het Parool

Gooi een balletje op

Het is al langer een trend in Amsterdam: kijk maar naar het succes van de Mooie Boulesbar. Nico de Nijs (50) uit De Aker (Nieuw-West) miste in zijn buurt een gezellige ontmoetingsplek. Nu gooi je er een balletje op de ‘Jeu de Boulevard’, want hij regelde er twee banen. Iedereen kan een spelletje komen spelen. Nico: “Het trekt senioren, dertigers en laatst was er zelfs een kinderfeestje. Het is ook een prachtige plek: op de Valuta­boulevard, omringd door bomen.” Ook bij het vernieuwde Blauwe Theehuis - nu een proeflokaal van Brouwerij ’t IJ - zijn jeu-de-boulebanen aangelegd.

A locatie - Mooie Boules - Zeeburgerpad 3 - 22 juni Beeld Jesper Boot
A locatie - Mooie Boules - Zeeburgerpad 3 - 22 juniBeeld Jesper Boot

Place to be

Het is geen club, geen expo-ruimte en geen restaurant, en toch kun in Oumuamua dansen, kunst bekijken en zelfs eten. De nieuwe, tijdelijke ‘ontmoetingsplek’ in Noord (vernoemd naar het ambigue hemellichaam, ontdekt in 2017) beweegt volgens de oprichters tussen bar en club in, en moet Amsterdammers de kans geven intieme optredens te zien buiten een gevestigde concertzaal om terwijl je er ‘ook tot lekker laat’ kunt eten, en dansen. Dit weekend opent Oumuamua met een (gratis) feestje . met livemuziek.
Vrijdag 12 juli, 18:00-23:00 uur, gratis
Oumuamua, Asterweg 15BC

Kamperen in de stad

Bewoners van West (1055, 1056, 1057, 1058, 1061, 1062) kunnen ook deze zomer kamperen in het Rembrandtpark en zo kennis maken met allerlei buurtbewoners. Voor vrijwilligers (en mensen met een kleine portemonnee) is er al een tentje voor €2,50. De organisatie zorgt voor een frivool randprogramma, met muziek, hapjes en ontbijtyoga. Niet alleen in het Rembrandtpark kun je kamperen: ook in het Flevopark, het Sloterpark, het Noorderpark en het Gaasperpark kun je logeren.
Vrijdag 12 tot zondag 14 juli

Kamperen in Amsterdamse parken kan dit weekend Beeld Ernst Yperlaan
Kamperen in Amsterdamse parken kan dit weekendBeeld Ernst Yperlaan

Caraïbisch festival

Multicultureel muziek-, voetbal en foodfestival Kwaku strijkt vier weekenden neer in het Nelson Mandelapark. Elk weekend treden er artiesten op en traditiegetrouw kun je van de ene Caribische barbecuestand naar de andere hoppen. Dit jaar wordt extra nadruk gelegd op Kwaku’s oorsprong als voetbaltoernooi met een sponsortoernooi waarbij Nederlandse teams een elftal in een Keniaas vluchtelingenkamp steunen.
13 juli t/m 4 augustus, v.a. €6
Nelson Mandelapark

Tijdens Kwaku kun je lekker relaxen Beeld Les Adu
Tijdens Kwaku kun je lekker relaxenBeeld Les Adu

Heb je trek?

Bourgondiërs opgelet: de grootste foodtruckkaravaan van het land trekt weer naar Amsterdam. Het Amstelpark wordt tijdens deze zesde editie van Trek omgetoverd tot gastronomische culituin waar je de laatste foodtrends vindt. Net als bij culinair theaterfestival De Parade is het entertainment ook geregeld, maar de invulling houdt de organisatie nog geheim.
12 t/m 14 juli, gratis
Amstelpark

Hapjes genoeg tijdens reizend foodfestival Trek Beeld Trek
Hapjes genoeg tijdens reizend foodfestival TrekBeeld Trek

Alles heeft een ritme

Modernedansfestival Julidans is afgelopen week van start gegaan, en presenteert op diverse locaties door de stad (zoals de Melkweg en de Stadsschouwburg) jaarlijks het beste van de moderne dans.
In het Stedelijk Museum is ‘Us Swerve’ te zien, een productie op rolschaatsen van Choreograaf Baczynski-Jenkins.
2 t/m 14 juli, variërend van €0 tot €20
Diverse locaties

Julidans laat het beste van dans zien Beeld Baczynski
Julidans laat het beste van dans zienBeeld Baczynski

Proeven voor het goede doel 

In de Tolhuistuin eet je zaterdag enkel hapjes van lokale horeca. De culinaire middag heet Proef, Noord! en is een soort proeverij. Het Skatecafe serveert ribs, de Tolhuistuin hamburgers en de VerbroederIJ brengt viskoekjes mee. Zo’n tiental zaken presenteren hun lekkerste maaltijden, en dat voor het goede doel: cliënten van de voedselbank mogen er (na aanmelding) gratis eten.
Zaterdag 13 juli, 13:00–20:00 uur, gratis
Tolhuistuin, Tolhuisweg 2

Hapjes eet je in de Tolhuistuin Beeld Bart Heemskerk
Hapjes eet je in de TolhuistuinBeeld Bart Heemskerk

Kraak je hersenen

Test je hoofdstedelijke kennis en wie weet word je Amsterdamkenner van het Jaar 2019. Tijdens de eerste editie van De Grote Amsterdam Quiz worden zeventig vragen over de hoofdstad gesteld. De onderwerpen zijn divers: van wijken en gebeurtenissen tot mensen. Heb je gewonnen? Dan kun je na afloop nog even een ererondje door de historische Nieuwe Kerk maken. Dat kan trouwens ook als je niet wint.
Zaterdag 13 juli, 12:00 uur, €9
De Nieuwe Kerk, Dam

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de PS-nieuwsbrief (UIT) van Het Parool.

Meer over