Weekendtips

Weekendtips: van foodtruck drive through tot online festival

Foodtruck drive-through Beeld Koen van Rossum
Foodtruck drive-throughBeeld Koen van Rossum

Heb jij al plannen voor het weekend? PS tipt alvast vijf evenementen.

Het Parool

Foodtruck drive-through

In de Amsterdamse Houthavens kun je in juni elk weekend een heuse foodtruck drive-through vinden. Het concept is simpel: rijd met je auto of fiets langs de verschillende ­foodtrucks, bestel iets te eten en drinken en betaal ­contactloos. Lopend bezoek is ook welkom. Voor ongeveer een tientje trakteer je jezelf op kraakverse burrito’s van Wrap ’n’ Rolling, of waan je je in Thailand met bitterballen van pekingeend bij The Original Duck Truck.

Donderdag 4 t/m zondag 7 juni, 17.00-21.00 uur, toegang is gratis
Archangelkade 17

Online festival

Wie zegt dat festivals alleen buiten de deur plaatsvinden? Nu Amsterdam Open Air niet door kan gaan, ­hebben de initiatiefnemers een creatieve oplossing bedacht: Amsterdam On Air. Een festival dat vanachter je beeldscherm te volgen is. Begin de middag met ‘wine yoga’ en eindig met een good old bingo. Dit allemaal onder het genot van lekkere deuntjes, variërend van Afrikaanse invloeden (AfroLosjes) tot discotechno (David Vunk).

Zaterdag, 14.00-22.00 uur, gratis
www.amsterdamopenair.nl

Aardappels scheppen

Door de coronacrisis blijven aardappelboeren met een groot deel van hun oogst zitten. Jur Jacobs vond het zonde dat zo veel eten verspild wordt en bedacht een actie: aardappels scheppen voor consumenten. Ben jij een pieperliefhebber? Kom dan zaterdag met een tas of krat naar de NDSM-werf en schep een paar kilo aardappelen voor thuisgebruik. Aanmelden is verplicht, via de app Too Good To Go, waar je meteen een donatie kunt doen voor de boeren.

Zaterdag, 14.00-18.00 uur
NDSM-werf, T.T. Neveritaweg 59

Veel goeds en tranen

Op anderhalve meter genieten van een theaterstuk? Het is mogelijk. Maarten Ebbers verzorgt in Theater Bellevue een programma dat schommelt tussen cabaret en muziek. In 2017 werd hij met zijn nummer Eens maar nooit weer genomineerd voor de Annie M.G. Schmidtprijs en eerder won hij het Leids Cabaret Festival. Zijn nieuwste show Puntje bij Paaltje kan alleen maar goeds brengen. En tranen, schijnt.

Vrijdag en zaterdag, 20.30 uur, €12,50-€17,50
Theater Bellevue, Leidsekade 90

De Achtste symfonie van Dvorak

Het Concertgebouw mag dan dicht zijn tot 1 september, voor klassiekemuziekliefhebbers is er genoeg te horen en zien via livestreams. Morgen speelt het Concert­gebouworkest Dvoraks Achtste symfonie onder leiding van de Spaanse dirigent Gustavo Gimeno. Het concert vindt plaats in de Grote Zaal en is live te volgen via de Facebookpagina en web­site van het Concertgebouw­orkest.

Vrijdag 5 juni, 20.15 uur, gratis

Podcastclub in de Tolhuistuin

Zondag interviewt de Podcastclub Rinske Bouwman en Inge Wannet. Zij zijn de makers van de podcast Binnenwerkjes, afleveringen van drie minuten die ‘de dagelijkse coronasleur doorbreken.’ Het publiek wordt voorzien van een draadloze koptelefoon - die voor en na gebruik ontsmet wordt - en krijgt niet alleen te horen hoe de podcast is ontstaan, maar krijgt ook een paar afleveringen van de podcast te horen. De anderhalve meter afstand wordt uiteraard gehandhaafd en de organisatie raadt iedereen aan ook een mondkapje mee te nemen, omdat het dragen ervan verplicht is op de pont.

Zondag 7 juni, 16:00 uur, €10
Tolhuisweg 3

Meer over