Selfie

Wat doen tieners op hun telefoon? Zora (14): ‘Ik heb social media voor mijn vrienden, niet voor de volgers’

Eindeloos staren ze naar hun schermen. Maar naar wat? Tieners vertellen wat ze doen op hun telefoon. Ben je tussen de 10 en 18 jaar en wil je ook met je selfie in de krant? Mail naar selfie@parool.nl.

Denise van der Bij
null Beeld

Zora (14)

Hoelang zit je per dag op je telefoon?

“Nu is het vierenhalf uur. Dat valt nog mee, vind ik. Ik ken mensen die er negen uur per dag op zitten. Dat is echt heftig. Zij gebruiken hun telefoon dan ook tijdens de les op school. Ik gebruik ’m daar eigenlijk nooit.”

Vind je het belangrijk wat voor telefoon je hebt?

“Nee, ik vind het helemaal niet zo heel belangrijk. Ik wil dat mijn telefoon goed werkt. Ik had eerst altijd een iPhone 7 of een 8, maar nu had ik geld gespaard en wilde ik zelf een nieuwe telefoon kopen. Ik vond deze er gewoon heel mooi uitzien.”

Zijn er apps die je gebruikt die anderen misschien minder gebruiken?

“Ik vind Pinterest een leuke app. Zo heb ik borden in mijn kamer staan waarop ik foto’s van outfits bewaar die ik op deze app zie en die ik mooi vind. Daar kijk ik dan naar. Ik vind het leuk om creatief bezig te zijn.”

Welke mensen op social media volg jij graag?

“Ik volg mijn vrienden om te kijken wat ze aan het doen zijn. Ik vind het ook leuk om celebrities te volgen en artiesten. The Red Hot Chili Peppers bijvoorbeeld, die muziek vind ik heel leuk. Maar ook als ik iemand er heel cool vind uitzien qua kledingstijl. Dan probeer ik diegene te volgen en kijk ik wat hij of zij aan doet.”

Vind jij dat je zelf veel volgers hebt?

“Ik heb er nu 368. Voor een privé-account vind ik dat best veel. Vooral als ik kijk naar hoeveel mensen ik hiervan ken. Allemaal, al ken ik ze niet allemaal echt persoonlijk. Het maakt me niet echt veel uit hoeveel volgers ik heb. Ik heb social media voor mijn vrienden, niet voor de volgers.”

Naam Zora (14)
Stadsdeel Zuid
School Gerrit van der Veen College
Type telefoon iPhone 11

Meer over