PlusSelfie

Wat doen tieners op hun telefoon? Marlijn (15): ‘Er zijn bij ons thuis niet echt regels’

Eindeloos staren ze naar hun schermen. Maar naar wat? Tieners vertellen wat ze doen op hun telefoon. Ben je tussen de 10 en 18 jaar en wil je ook met je selfie in de krant? Mail naar selfie@parool.nl.

Sanne Dekker
null Beeld

Marlijn (15)

Hoelang zit je per dag op je telefoon?

“Ongeveer vijf uur. Mijn favoriete apps zijn Snapchat, Instagram en TikTok. Snapchat gebruik ik het vaakst. Daarop maak ik verspreid over de dag foto’s van wat ik doe en waar ik heenga. Een dag zonder mijn telefoon zou ik niet kunnen, dan zou ik Snapchat het meest missen. Meestal zit ik ook nog even op mijn telefoon voor het slapen, dan luister ik vaak de podcast Geuze & Gorgels.”

Welke accounts volg je op Instagram?

“Vooral die van influencers. Dat vind ik leuk omdat je heel veel van hun leven ziet. Ik vind het account van Kylie Jenner het leukst. Je ziet haar persoonlijke leven, haar dochtertje en haar bedrijf.”

Hebben jullie thuis regels over telefoongebruik?

“Er zijn bij ons thuis niet echt regels, ik mag mijn telefoon gebruiken wanneer ik wil. Behalve aan tafel. We hebben de regel dat je niet aan tafel op je telefoon mag zitten. Maar we hebben verder geen afgesproken tijden waarop we er wel of niet op mogen. Op school wel, daar moeten we ’m tijdens de les in de telefoontas doen.”

Luister je veel muziek?

“Best vaak. We hebben met vriendinnen een afspeellijst, daar luister ik het meest naar. Daar staan nummers in die op dit moment populair zijn, vooral uit de hitlijsten, of als er nieuwe nummers of albums van populaire artiesten uitkomen, dan komen die ook in de lijst. Dat kan dus van alles zijn.”

Zit je in veel appgroepen?

“Ja, we hebben met onze vriendengroep een appgroep en als er dan een feestje is bijvoorbeeld, wordt het daarin gezegd. Maar ik zit in meerdere, ook groepen met alleen maar meisjes of mijn hockeyteam.”

Naam Marlijn (15)
Stadsdeel Zuid
School Fons Vitae Lyceum
Type telefoon iPhone 11

Meer over