PlusSelfie

Wat doen tieners op hun telefoon? Lindy (16): ‘Stiekem ben ik een beetje verslaafd’

Eindeloos staren ze naar hun schermen. Maar naar wat? Tieners vertellen wat ze doen op hun telefoon. Ben je tussen de 10 en 18 jaar en wil je ook met je selfie in de krant? Mail naar selfie@parool.nl.

Dionne van Lint
null Beeld

Lindy (16)

Hoelang zit je per dag op je telefoon?

“Ik gok rond de vier of vijf uur. Dat is wel veel, vind ik, het mag wel wat minder. Eigenlijk zit ik de hele dag door op mijn telefoon, vooral tussendoor om even te checken. Toen mijn telefoon kapot was, merkte ik wel dat ik hem miste. Stiekem ben ik een beetje verslaafd.”

Heb je regels van je ouders voor telefoongebruik ?

“Twee jaar geleden had ik een tijdje de app Family Link. Hiermee zette mijn moeder op mijn telefoon een schermtijd van twee uur. Dat was best vervelend. Dan zat ik midden in een filmpje of was aan ik het appen met iemand en ging mijn telefoon ineens op slot.”

Wat doe je het meest op je telefoon?

“Ik zit vooral op sociale media, zoals TikTok, Instagram en WhatsApp. Ik maak muziek, dus ik deel ook veel zangvideo’s. Snapchat gebruik ik niet zoveel. Het is heel populair, maar ik snap er niet zoveel van.”

Volg je influencers?

“Nee, niet veel. Als ik een foto zie waarop een influencer een broek promoot, ga ik die niet gelijk kopen. Ik volg wel wat mensen die bezig zijn met het creëren van een goede mindset of met het verspreiden van positieve invloed, zoals bodypositivity influencers.”

Val je slechter in slaap door je telefoon?

“Ik slaap niet zo lekker, want de verleiding is heel groot om ’s avonds in mijn bed nog even filmpjes te kijken. Ik heb een tijdje geprobeerd mijn telefoon aan de andere kant van mijn kamer te leggen, zodat ik eruit moet als mijn wekker gaat. Maar ik heb dat snel opgegeven.”

Naam Lindy (16)
Stadsdeel Oost
School Gerrit van der Veen College
Telefoon iPhone 7 plus

Meer over