Judith Zilversmit

Waarom wij voorlopig geen Proefwerk publiceren

Judith Zilversmit
Judith Zilversmit, chef PS. Beeld Linda Stulic
Judith Zilversmit, chef PS.Beeld Linda Stulic

De herfst is ditmaal herfstiger dan gebruikelijk. Dat komt natuurlijk door Covid-19 en de daaruit voortvloeiende maatregelen. We wisten we dat het weer zou gebeuren, maar de tegenvaller is er niet minder om.

Het gevolg is dat we moeten zoeken naar een redelijke manier van werken en leven. Alles wat vanzelfsprekend was, blijkt opeens ingewikkeld.

Dat geldt ook voor ons. We meten voortdurend de pols van de stad, maar nu van alles verandert, moeten we als redactie meebewegen. Hoe komt de stad deze tijd door? En vooral: wat leren we ervan?

We kregen de afgelopen weken veel lezersbrieven binnen. Die gingen over Proefwerk, onze restaurantrecensie. De rode draad was de vraag of we de horeca, zo zwaar getroffen door corona, nog wel de maat moesten nemen.

Een begrijpelijke vraag. Toen de restaurants na de lockdown weer een tijd open waren, vond de redactie – natuurlijk is hierover hardvochtig gediscussieerd – dat het goed was de restaurants weer op de kaart te zetten. Maar nu de zaken opnieuw gesloten zijn, gooien wij Proefwerk voorlopig ook dicht. Gilles van der Loo gaat vanaf volgende week op zoek naar herinneringen die eten oproept.

Geen oordeel, dus. Maar een verlangen naar vroeger. Naar tijden waarin het normaal was in een bomvol restaurant of in een gevulde woonkamer te genieten van eten, drinken en vooral gezelschap.

Meer over