PlusExpositie

Van extatische liefde tot luddevedu zien

Wekelijks licht de redactie van Het Parool een bijzondere expositie of een fotoboek uit. Deze keer: The Love Line.

Peter van Brummelen
The Love Line van Tara Fallaux. Beeld Tara Fallaux
The Love Line van Tara Fallaux.Beeld Tara Fallaux

“Als ik haar zoende verdween de hele planeet. Ik wist echt niet meer waar ik was. Ik zakte door mijn benen als ik haar rook,” horen we een vrouw door de telefoon vertellen. Nee, niet meteen denken aan sekslijnen zoals die populair waren in de jaren negentig. Het project The Love Line van filmmaker en fotograaf Tara Fallaux gaat over de liefde en wat daarbij zoal fout kan gaan.

In telefonisch opgenomen audioverhalen vertellen mensen hoe ze strontverliefd werden en ervan overtuigd waren de ware te hebben gevonden, en hoe de relatie toch stukliep. Fallaux maakte er een podcast van voor de VPRO, maar bij The Love Line hoort ook een geluids- en filminstallatie die staat opgesteld in de onlangs geopende Portrait Gallery Studio op het Marineterrein.

De tentoonstelling kan komend weekend nog worden bezocht, maar ook buiten de openingstijden is de installatie te zien en te horen door middel van een QR-code op het raam. Voor een vervolg op The Love Line zoekt Tara Fallaux trouwens nog meer verhalen over de liefde en het al dan niet bijbehorende verdriet. Ze is te bereiken via www.theloveline.nl.

Kattenburgerstraat 5, gebouw 003D, zaterdag en zondag, 13.00-16.00 uur.

The Love Line van Tara Fallaux. Beeld Tara Fallaux
The Love Line van Tara Fallaux.Beeld Tara Fallaux