PlusOpen

Uit hondenspeeltuin Willem I kan je viervoeter niet ontsnappen

Hondenspeeltuin Willem 1. Beeld Jakob Van Vliet
Hondenspeeltuin Willem 1.Beeld Jakob Van Vliet

Elke dag openen nieuwe winkels, restaurants en cafés in de stad. In onze dagelijkse rubriek Open lees je erover. Vandaag: Hondenspeeltuin Willem 1.

Louis Bollee

De hond uitlaten kan de kosmopoliet een rustgevende ervaring bieden. Een meditatief uitje, weg van alle ­dagelijkse stress. Tenminste: voor wie een benijdenswaardig symbio­tische relatie heeft met een afgetrainde ­retriever. Voor de drukke Amsterdammer met een slecht luisterend mormel eindigt zo’n wandeling nogal eens in gefrustreerd rondrennen door parken, omdat de zogenaamd trouwe viervoeter weer eens ergens een halfvolle frietzak of een loops teefje heeft gevonden.

In Noord, rechts van de Van der Pekbuurt, kunnen hondeneigenaars voortaan hun huisdier uitlaten zonder permanent alerte haviksogen. Er ligt hier namelijk een nieuwe, omheinde en speelse uitlaatplek.

Hondenspeeltuin Willem I is gerealiseerd door buurtbewoners, die er onder leiding van hondeneigenaar Sanne Cousijn (36) zelfs een beetje subsidie voor wisten los te pulken.

Het is een fijne, stille plek geworden met speeltoestellen voor de honden die wat uitdaging nodig hebben. Denk aan banden om doorheen te springen en palen voor het slalommen. Cousijn: “Voor de agility.”

In het licht van een waterige decemberzon oogt het drassige veldje niet bepaald als een alpen­weide vol bloeiende korenbloemen, maar de honden zal dat worst wezen. Zij ­razen wild heen en weer. Er wordt druk gespeeld en een enkeling maakt, jawel, zelfs speels gebruik van de toestellen. De Noordelijke eigenaars pakken ondertussen eindelijk hun meditatieve momentje.

Alle nieuwe hotspots van Amsterdam.

Tips? open@parool.nl.

Meer over