PlusNet Open

tHuis op Elsenhove is de verbinding tussen stad en platteland in Amstelveen

Elke dag openen nieuwe winkels, restaurants en cafés in de stad. In onze dagelijkse rubriek Open lees je erover. Vandaag: tHuis op Elsenhove.

Dianne Bleeker
tHuis op Elsenhove, Bankrasweg 1a, Amstelveen. Beeld Nina De Laat
tHuis op Elsenhove, Bankrasweg 1a, Amstelveen.Beeld Nina De Laat

Naast tHuis aan de Amstel, waar je kunt borrelen en dineren, is er nu ook tHuis op Elsenhove; de huiskamer van Speelboerderij Elsenhove in Amstelveen.

“Bij tHuis aan de Amstel zijn we de verbinding tussen de stad en het platteland met onze duurzame, zelf­gemaakte gerechten,” zegt Eline van Gulik (41), samen met Katelijne van Wensen (46) eigenaar van beide tHuisjes. Bij tHuis op Elsenhove ligt de nadruk op het platteland.

De appeltaart, brownie en koffie zijn gelijk op de kaart, maar voor de rest is het aanbod totaal verschillend. Bij Elsenhove wordt geen alcohol geserveerd, maar biologische sappen, limonades en verse soorten thee. Er staan vooral kindvriendelijke gerechten op de kaart, zoals poffertjes (€3,50), verschillende tosti’s (€4), een boterham (€2) of kleine glutenvrije bananenmuffins (€1).

Alles is zelfgemaakt, lokaal en duurzaam. “We bieden ook veel ­glutenvrije gerechten aan, daar wordt steeds meer naar gevraagd.”

In de zomer zit je op het terras aan de natuurspeeltuin en kunnen de kinderen genieten van een biologisch ijsje en spelen tussen de geiten, konijnen en ezels. Als het slechter weer is, kunnen ze knutselen, schminken of Oud-Hollandse spelletjes spelen. Je kunt ook een eigen verjaardagshuisje afhuren voor privékinderfeestjes.

Hoewel tHuis aan de Amstel gericht is op volwassenen, zijn het op Elsenhove de kinderen die voorop staan. “Toch is het huiskamergevoel hetzelfde; dat is toch wel wie wij zijn.”

tHuis op Elsenhove

Bankrasweg 1a, Amstelveen
elsenhove.nl

Alle nieuwe hotspots van Amsterdam.

Tips? open@parool.nl.

Meer over