PlusNet open

The Golden Brown Baarsjes heeft Thais eten en een koffiecorner

Elke dag openen nieuwe winkels, restaurants en cafés in de stad. In onze rubriek Net open lees je erover. Vandaag: The Golden Brown Baarsjes.

Thomas Dillema
null Beeld Sophie Saddington
Beeld Sophie Saddington

De naam The Golden Brown ontstond tijdens het schilderen van de muren van de eerste vestiging, in de Jan Pieter Heijestraat. Eigenaar Waldy Brewster (59) kwam destijds met zijn toenmalige vriendin tot de conclusie dat de muren een goudbruine kleur hadden.

Het nieuwe restaurant heeft, naast die goudbruine muren, een kleurrijk interieur: oranje, blauwe en rode stoelen steken af tegen de donkergroene en roze vlakken op de vloer. Er hangen verschillende fotoportretten aan de muren, waaronder een van Marilyn Monroe boven de bar.

In een afgescheiden hoekje van het pand kun je overdag van acht tot drie een kop koffie (€2,00-€3,50) drinken. Voor het raam hangen hangplanten en zijn een paar zakken met Braziliaanse koffiebonen neergezet. Ook in dit gedeelte zijn Aziatische invloeden te herkennen. Zo hangt er een beeltenis van een Chinese draak aan de muur.

Aanvankelijk moest Brewsters nieuwe vestiging onder de naam Sweet Jane dienstdoen als Japans restaurant. “Dat bleek minder succesvol. Er wordt enthousiast gereageerd op het feit dat wij nu een tweede Golden Brown Bar hebben geopend,” zegt Brewster. De sporen van Sweet Jane zijn nog wel terug te vinden op de tafels van het restaurant: een paar sakéflesjes worden nu als bloemenvaasjes gebruikt.

De sushi heeft plaatsgemaakt voor onder meer pad thai (€10,50), groene en rode curry’s (€10,20-€10,90) en Tom Kha Kai-soep (€7). Brewster: “We merken dat veel mensen de Thaise keuken als prettig en toegankelijk ervaren, dus daar gaan we lekker mee door.”

Tips? open@parool.nl.

The Golden Brown Baarsjes

Jan Evertsenstraat 11

Meer over