PlusNet open

The Daily Crossfit: crossfit voor ‘huisvrouwen en fitte boys’

Elke dag openen nieuwe winkels, restaurants en cafés in de stad. In onze dagelijkse rubriek Open lees je erover. Vandaag: The Daily Crossfit.

Louis Bollee
The Crossfit Gym. Beeld Jakob Van Vliet
The Crossfit Gym.Beeld Jakob Van Vliet

U zei het echt, met een halve oliebol in uw decolleté of baard en acht glazen supermarktcava in uw mik: 2020 zou het jaar worden dat u niet alleen lid zou worden van een sportschool, maar dan ook zou gáán. Twee weken later blijkt het lobbige vlees rondom uw middel net zo zwak als vorig jaar: het gloednieuwe wurgcontract met de gemene sportschool heeft u, maar gaan, ho maar.

Trek het u niet aan. Misschien heeft u gewoon iemand nodig die u even goed bij de lurven grijpt.

Laat sportcoach Steven Boere daar nou ontzettend goed in zijn. Deze spierbundel heeft net met twee compagnons een gym geopend, waar hij een aantal keer per dag lesjes geeft. The Daily Crossfit is geen standaardsportschool waar de fysieke klungel wordt weggekeken door opgepompte halterfanaten. Nee, het is een drempelloze hal waar Boere crossfitles geeft aan kleine clubjes mensen, ‘van huisvrouwen tot fitte boys’. Crossfit gaat om fit worden door middel van afwisselende, uitdagende oefeningen zoals handstands, pull-ups en deadlifts. Elke les is anders.

Boere: “In de sportschool begin je vaak met een programma van een trainer en krijg je pas na weken een nieuw programma. Dan doe je lang hetzelfde, in je eentje.”

De trainer snapt ook wel dat het lastig is jezelf weer naar de sportschool te slepen. Hij denkt dat het anders zal voelen in The Daily Crossfit. Maar dan moet je wel komen. Dat is volgens Boere verrassend ongecompliceerd: “Begin gewoon.”

The Daily Crossfit
Nieuwendammerdijk 536B
hello@thedailycrossfit.nl

Meer over