Kunsttips

Super-sonic jazz festival en Koreaanse films

Elke dag is er veel cultureels te doen in de stad. Bent u er nog niet uit wat te doen? Het Parool zet een aantal tips voor u op een rijtje.

Het Parool
null Beeld

Bong joon-ho

Regisseur Bong Joon-ho kreeg een Gouden Palm voor de Koreaanse thriller Parasite tijdens het filmfestival in Cannes. De film arriveert op 28 november in de Nederlandse bioscopen en Studio K heeft Joon-ho gevraagd een aantal Koreaanse films te selecteren die hem hebben geïnspireerd.

Een van die films is Insect Woman (1972), over een vrouw die haar minnaar vermoordt, en is op 12 november om 21.30 uur te zien. Nog een favoriet van Joon-ho is The day a pig fell into a well. Deze film vertelt het verhaal van vier eenzame mensen die per toeval elkaars pad kruisen. Overspel en misstanden komen voor in dit komische drama, dat op 14 november om 21.30 uur is te zien.

Als afsluiter van de serie is er op 16 november een voorpremière van Parasite om 21.30 uur. Het tragikomische verhaal gaat over de straatarme familie van Ki-Taek, waarvan de leden op slinkse wijze een voor een bij een rijk gezin intrekken. Kaartjes kosten 10,50 euro.

Super-sonic Jazz festival

Paradiso organiseert van 12 t/m 17 november in de Japanse designwinkel Time & Style gratis jazzconcerten. Het festival trapt dinsdag af met de Nederlands-Kameroense jazz-zangeres Ntjam Rosie (foto). Verder zijn violist Yannick Hiwat, drummer Tamaya Honda en jazzpianist Ramon Vallé te horen. Aanvang telkens 17:00 uur.

null Beeld Barry MarrÇ
Beeld Barry MarrÇ

Eureka!

In het boek Eureka! schrijft Jim Jansen over Nederlandse wetenschappers en over het sleutelmoment in hun onderzoek. Maandagavond presenteert hij om 19.00 uur zijn boek in Pakhuis de Zwijger. Wetenschappers onder wie Ivo van Vulpen en Ellie Konijn zijn er ook bij. Reserveer een plekje op de site van Pakhuis de Zwijger.

null Beeld

Uitvaart van het Holoceen

Vanwege de klimaatverandering wil kunstenaarsinitiatief Ambassade van de Noordzee afscheid nemen van een tijdperk. Op 14 november om 20.00 uur nemen ze in De Duif in een ceremonie met toespraken, kunst, geuren en kleuren afscheid van het holoceen. Toegang gratis, reserveren via ambassadevandenoordzee.nl.

null Beeld
Meer over