PlusNet open

Sophie Eats biedt een kijkje in de gezonde keuken

Sophie Eats. Beeld Jakob Van Vliet
Sophie Eats.Beeld Jakob Van Vliet

Elke dag openen nieuwe winkels, restaurants en cafés in de stad. In onze dagelijkse rubriek Open lees je erover. Vandaag: Sophie Eats.

Het Parool

Gezonde (veelal vegetarische) salades, koffie, zoetigheden en andere lekkernijen: die maakt Sophie Klessens-Van Oyen (30) met haar cateringbedrijf Sophie Eats al zo’n vier jaar. Dat is een dusdanig succes geworden dat je geen groot feest meer hoeft te geven om Klessens-Van Oyens eten te kunnen proeven. In de Maasstraat heeft ze nu een eigen winkel geopend.

In de vitrine staan grote schalen – die trouwens ook te koop zijn – met eten. Kies uit waar je zin in hebt en de makreelsalade met rode biet en mierikswortel (€6), of de blondies (€3), worden voor je in een bakje gedaan, klaar om thuis in alle rust te worden verorberd.

Door een glazen wand kun je een blik werpen in de keuken, waar behalve de etenswaren voor de winkel ook de bestellingen van Klessens-Van Oyens catering worden bereid. Voor veel van de gerechten deed ze inspiratie op bij chef Yotam Ottolenghi, met wie ze heeft samengewerkt in Londen.

Klessens-Van Oyen: “De focus ligt op lekkere, gezonde en voedzame takeaway. Mensen kunnen hier van alles: een verjaardagstaartje kopen, maar ook samen lunchen.” Binnen staan een paar tafeltjes, waaraan je kunt blijven plakken om de rosewater bundt cake (€4) te proberen.

Dat doe je sowieso in goed gezelschap; in de hoek van de zaak ligt Harry de beagle elke dag in zijn mandje.

Sophie Eats
Maasstraat 88

Meer over