PlusBezorgtest

Slecht ingepakt, maar wel lekker eten bij Gallery 3

Culinair schrijver Monique van Loon bestelt en bespreekt een thuisbezorgmaaltijd. Dit keer: Gallery 3.

Monique van Loon
Een kartonnen doos is niet de beste verpakking voor soep. Beeld Monique van Loon
Een kartonnen doos is niet de beste verpakking voor soep.Beeld Monique van Loon

Waar bestellen we?

Er wordt nog altijd thuisgewerkt, dus ik ga weer voor een uitgebreide lunch om rustig pauze te nemen. De keuze valt op Gallery 3, een all day lunch-hotspot op de Bilderdijkstraat. Op het menu vind ik een mooie keuze aan zoete en hartige gerechten, van salades en broodjes tot soepen en eiergerechten. Wel mis ik de sappen en taarten waar de zaak online om wordt geroemd.

O ja, let op: de prijzen variëren tussen de verschillende bestelsites. Een broodje kost bij UberEats bijvoorbeeld 75 cent meer dan via Thuisbezorgd.

Fietsen maar!

Na 45 minuten neem ik de lunch in ­ontvangst. Wat als eerste opvalt, is dat alles nogal slecht is ingepakt. Dat maak ik nog weleens mee bij een goedkope Italiaan of afhaalchinees, maar niet bij een ‘hip zaakje’ met deze prijzen. De broodjes zitten in grote aluminium bakken, de soep in een onpraktisch kartonnen doosje en de losse snee brood die erbij hoort is omhuld door twee velletjes wc-papier. Beetje zonde.

Hopelijk smaakt het beter dan het is ingepakt…

Ik begin met de soep: Roasted Sweet Potato (€6,50). Een dikke substantie van zoete aardappel en pompoen, waar een handje verse spinazie en een gigantische hoeveelheid radijskiemen doorheen is geroerd. Daardoor is het meer een soort puree om flink op te kauwen dan een soep. Maar de smaak, dat moet gezegd, is top. Toch zou ik iets minder scheutig met de scheuten zijn.

null Beeld Monique van Loon
Beeld Monique van Loon

De Avocado Toast with Crispy Chicken & Egg (€9,95) is een royale snee witbrood, besmeerd met geprakte avocado en belegd met krokante kip, tomaten, een gebakken ei en wederom een flinke dot kiemen. Al met al een prima sandwich – vooral de stukjes gepaneerde kippendij, die schnitzelachtig aandoen, kunnen me bekoren. Het beste is om met elke hap alle ingrediënten mee te pakken, want boven op het broodje zijn de smaken (en de kruiden) een stuk intenser dan onderop.

Wat proefde je nog meer?

De Mushroom Toast (€8,50) is belegd met gebakken champignons en parmezaanse kaas. Hoewel deze topping erg lekker is, mis ik de samenhang met het brood en het blijft moeilijk liggen. Ik had wellicht gekozen voor een (truffel)mayonaise als culinair ‘lijmlaagje’ ertussen.

Je hebt vast nog plek voor een toetje.

Van de Buttermilk Pancakes Bacon Banana and Syrup (€9,50) ben ik direct groot fan. Twee enorme luchtige pannenkoeken met warme banaan en krokant opgekruld spek, bestoven met poeder­suiker. Hollandse schenkstroop on the side maakt het af. Wat mij betreft het perfecte huwelijk tussen zoet en hartig.

Op deze pagina vind je alle afleveringen van bezorgmaaltijden getest.

Gallery 3

Open di-zo 11.00 tot 16.00 uur
Bestellen via Deliveroo, UberEats en Thuisbezorgd
Prijs €34,45 voor twee broodjes, pannenkoeken en soep
Aanrader Het inpakken en een aantal ­details kunnen beter, maar de smaken zijn over het algemeen dik in orde.

Meer over