PlusNet open

Schoon in twaalf minuten: de grootste Pets Place van de stad heeft een hondenwasstraat

Elke dag openen nieuwe winkels, restaurants en cafés in de stad. In onze rubriek Net open lees je erover. Vandaag: aai konijnen en was je hond in de nieuwste vestiging van Pets Place in De Pijp.

Katinka van de Wall
null Beeld Daphne Lucker
Beeld Daphne Lucker

Bij Pets Place op de Pijnackerstraat word je bij de deur verwelkomd met een wit-rode ballonnenboog en de geur van hondenbrokjes. Tussen de bruine botjes en speeltjes in regenboogkleuren spelen twee konijnen in een vierkant, glazen konijnenhok. Doorlopen mag pas als ze voldoende geaaid zijn. “We hopen dat elk baasje dat hier binnenloopt een ouderwets buurtwinkelgevoel krijgt,” zegt bedrijfsleider Leonieke Hultzer (33).

Hultzer werkt vanaf haar zestiende in dierenwinkels en neemt sinds kort het team van de voormalige Pets Place op de Bilderdijkstraat onder haar hoede. Samen met haar medewerkers, onder wie Sieuwke Sheta (23), bouwde zij binnen drie weken de winkel op. “We zijn een hecht team, we kunnen hard werken en net zo hard met elkaar lachen,” zegt Sheta.

Met de populaire hondenwasstraat onderscheidt de grootste Pets Place van Amsterdam zich van andere dierenwinkels in de stad. Terwijl jij rondloopt tussen de schappen, krijgt je hond in twaalf minuten een frisse wasbeurt (€8), inclusief vlooien- en tekenshampoo, conditioner en even droogföhnen.

Vissen en knaagdieren leven in vernieuwde en grotere verblijven. “We vinden het belangrijk dat de verblijven aangepast zijn op de natuurlijke leefomstandigheden van het dier,” zegt Hultzer. Behalve natuurlijke voeding, dieetvoeding en het gewone ‘supermarktvoer’ verkoopt de dierenwinkel alles waar een huisdier (of zijn baasje) naar verlangt: van caviatunnel tot kattenbak en van hamsterrad tot hondenbuggy.

Pets Place

Pijnackerstraat 36

Tips? open@parool.nl

Meer over