Recept: Zalmragout met aardappeldakje

Hoofdgerecht, 5 personen

Deze visschotel ziet er het mooist uit in éénpersoons ovenschaaltjes, maar een grote ovenschaal kan uiteraard ook.. Het gerecht kan overigens ook prima met diepvrieszalm worden bereid. In plaats van plakjes aardappel kan ook aardappelpuree worden gebruikt. Spuit de puree in dat geval in mooie rozetten op de visragout.

Ingrediënten
4 zalmfilets
3 dl visbouillon
2 dl melk
4 eieren
ca. 8 aardappels van gelijke grootte
50 g boter
50 g bloem
klein bosje peterselie
peper, zout
boter

Bereidingswijze
Pocheer de vis zacht in de bouillon. Breng daarvoor de bouillon aan de kook, draai het vuur laag en laat hierin de zalm zachtjes garen. Neem de vis uit de bouillon en laat afkoelen. Verwarm de oven voor op ca. 180°C. Kook intussen de aardappels in de schil gaar. Laat ze afkoelen, pel ze en snijd ze in plakken. Kook de eieren hard. Pel ze en snijd ze in vieren. Maak een dikke saus van de boter, bloem, het pocheervocht van de vis en de melk. Breng op smaak met zout en peper. Hak de peterselie fijn en meng door de saus. Vet 4 kleine of 1 grote ovenschaal in met boter. Verdeel de vis in stukken over de bodem en schik de partjes ei hiertussen. Schenk de saus hierover uit. Dek af door hierop de plakken aardappel dakpansgewijs te leggen. Bestrijk met boter. En bestrooi eventueel met geraspte kaas.

Plaats voor ca.15-20 minuten in de warme oven. (JANNY VAN DER HEIJDEN)

Meer over