Recept: Snelle garnalenpasta

Foto cursedthing/CC Beeld
Foto cursedthing/CC

Hoofdgerecht, 1 persoon

Vers koken kan snel, zeker ook vóór 1 persoon. Het water aan de kook brengen neemt eigenlijk nog t meeste tijd in dit recept. Kook eventueel een heel pak pasta (ca. 250 g) uit t koelvak en meng met (dubbele hoeveelheid) olijfolie en knoflook. Laat de helft van de pasta vervolgens afkoelen en meng dit de volgende dag voor een maaltijdsalade met bijvoorbeeld gegrilde groente en snippers Parmezaanse kaas of met gehalveerde kerstomaatjes, pijnboompitten, basilicum en blokjes buffelmozzarella.

Ingrediënten
100-125 g verse pasta
zout
1/2 teentje knoflook
2 takjes peterselie
scheutje olijfolie
1/2 theelepel geraspte citroenschil
1/2 eetlepel tapenade
125 g garnalen
vers gemalen peper

Bereiding
Breng ruim water voor de pasta aan de kook. Voeg zout en pasta toe en kook de pasta beetgaar. Hak het halve teentje knoflook klein. Neem de blaadjes van de peterselietakjes en hak ook deze klein. Giet de pasta af en fruit deknoflook enkele seconden in wat olie. Voeg citroenschil toe en schud om met de uitgelekte pasta. Meng tapenade en peterselie door de pasta , schud op nieuw om en meng vervolgens met de garnalen. Warm ca. 30 seconden door en serveer in een diep bord. Bestrooi met vers gemalen peper. (JANNY VAN DER HEIJDEN)

Bron foto: cursedthing

Meer over