Recept: Salade van nieuwe aardappels met gerookte paling

Voor- of buffetgerecht, 4 personen
Deze salade smaakt heerlijk op een warme dag. Maak de aardappelsalade minimaal enkele uren van te voren zodat alle smaken goed kunnen doordringen. Bewáár in de koelkast maar servéér de salade liever op kamertemperatuur dan zó uit de koelkast. Voeg de gerookte paling pas op het laatste moment toe.
Vervang de paling op de salade eventueel door stukjes haring of schep vlak voor 't serveren 200 g garnalen door de salade.

Ingrediënten
Ca. 750 g nieuwe krielaardappeltjes
4 eetlepels mayonaise
3 eetlepels dikke yoghurt
1 volle eetlepel geraspte mierikswortel
2 lente-uitjes
enkele sprietjes bieslook
150 g gerookte paling

Bereidingswijze

Borstel de krielaardappeltjes onder de stromende kraan schoon en halveer ze. Kook de krieltjes in water met zout gaar en giet ze af. Laat ze uitdampen.
Meng in een kom de mayonaise met de yoghurt en de mierikswortel. Proef en breng op smaak met zout en peper. Snijd de lente-uitjes in zo dun mogelijke ringetjes. Knip de bieslook klein en meng met de lente-ui door de romige mayonaise.
Voeg de aardappeltjes toe en schep dooreen. Laat alle smaken goed intrekken.
Snijd de paling in stukjes. Garneer de salade voor het serveren met de gerookte paling. (JANNY VAN DER HEIJDEN)

Meer over