Recept: Salade met geiten-notencrumble

Foto Trinity Beeld
Foto Trinity

Maaltijdsalade, 4 personen

Er bestaan heel veel verschillende soorten zachte geitenkaas, variërend van kleine rondjes tot complete rollen, van ingepakte kaasjes in druiven- of kastanjeblad, tot kaasjes ingewreven met houtskool of 'marc'.

Gebruik voor deze salade een niet te dunne plak zachte geitenkaas van een redelijke doorsnede. Kleine rondjes smelten namelijk gemakkelijk in de oven.

Ingrediënten
4 mooie plakken geitenkaas
olijfolie
40 g pijnboompitten
40 g gepelde pistaches
40 g boter
2 eetlepels bloem
2 eetlepels paneermeel
2 eetlepels witte Balsamicoazijn
200 g gemengde jonge bladsla

Bereiding
Laat de kaas tot gebruik in de koelkast liggen. Vet een ovenschaal in met olijfolie en verwarm de oven voor op ca. 200 °C. Hak de beide soorten noten grof. Meng boter, bloem, paneermeel en gehakte noten en kruid met zout en peper. Leg de stukken kaas in de ovenschaal en verdeel het notencrumble-mengsel hierover. Zet de schaal in de oven en laat de crumble krokant worden in ongeveer 15 minuten.

Maak intussen een vinaigrette voor de sla met 5 eetlepels olijfolie, 1,5 eetlepel azijn en een halve theelepel mosterd. Breng op smaak met zout en peper en meng met de gewassen en gedroogde sla.

Neem de kaas uit de oven. Verdeel de sla over de borden en leg op elk bordje sla 1 plak kaas met notencrumble. Serveer direct. (JANNY VAN DER HEIJDEN)

Bron foto: Trinity

Meer over