Recept: Rollade in rode wijn

Hoofdgerecht 6 personen
Dit 'ouderwets' stuk doorregen vlees wordt gestoofd. Pas de hoeveelheid kruiden aan als de rollade al door de slager is gekruid, maar als er keuze is, kies dan voor een ongekruid stuk vlees en breng het zelf op smaak. Lekker met aardappels en 2 soorten groente.

Ingrediënten
ca.1 kg doorregen runderrollade
zout, peper
Dijon mosterd
3 eetlepels zilveruitjes
boter om te bakken
75 g spekreepjes
2 laurierblaadjes
3, 5 dl rode wijn
enkele takjes peterselie

Bereidingswijze
Wrijf het vlees in met zout en peper. Bestrijk het vlees met mosterd en laat dit even intrekken. Spoel de zilveruitjes in een zeef af en dep ze droog.

Verhit boter in een braadpan en fruit hierin de uitjes en reepjes spek aan. Neem de uitjes en spekjes uit de pan. Voeg extra boter toe en braad het vlees hierin rondom aan.

Voeg een scheut warm water en de rode wijn toe en breng aan de kook, draai het vuur laag, voeg de spekjes en uitjes weer aan de pan toe met de blaadjes laurier en leg een deksel schuin op de pan.
Stoof het vlees gaar in ca. 2,5 uur. Keer de rollade regelmatig. Hak de peterselie grof. Neem het vlees uit de pan en laat het even rusten en uitdampen voor het aan te snijden.

Bind de saus met een klein beetje allesbinder en eventueel een scheutje room. Serveer de plakken saus met de rode wijnsaus, bestrooid met peterselie.

Variant. Voeg eventueel als extra aan de saus, 125 g gebakken champignons toe. Fruit ze eventueel na de uitjes en spekjes in de pan, maar neem ze er wel uit en laat ze pas de laatste 5 minuten in de saus meestoven.(JANNY VAN DER HEIJDEN)

Meer over