Recept: Mousse van perzik

Nagerecht, 4 personen
Kies vooral rijpe perziken voor de mousse. Onrijpe perziken laten zich niet goed glad pureren en smaken bovendien enigszins wrang. Voor een mousse met gelatine geldt: hoe langer deze in de koelkast staat hoe steviger de mousse of bavarois wordt. Reken op een opstijftijd van ongeveer 6 uur. De hoeveelheid mousse is berekend voor een puddingvorm van ca. 7.5 dl. Vier persoonsvormpjes kan natuurlijk ook.

Ingrediënten
500 g perziken
2 theelepels citroensap
60 g suiker
4-5 blaadjes gelatine
2,5 dl slagroom
evt. frambozen en munt voor de garnering

Bereidingswijze
Dompel de perziken één voor één onder in een kom met kokend heet water en trek het velletje van de vruchten. Halveer ze en verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees in stukken en pureer ze in de mengkom van de blender of foodprocessor.

Week de blaadjes gelatine in ruim water. Verwarm een flinke scheut perzikpuree met citroensap en suiker. Knijp telkens een blaadjes gelatine uit en los het al roerend in de puree op. Ga zo door met de overige blaadjes.

Neem de pan van het fornuis en laat de inhoud enigszins afkoelen. Meng de rest van de puree hierdoor. Klop de slagroom stevig. Spatel puree en slagroom luchtig dooreen wanneer de perzikpuree met gelatine ongeveer dezelfde dikte heeft als de room.

Schep de mousse in een met koud water omgespoelde vorm en laat opstijven in de koelkast. Dompel de vorm kort in heet water en stort op een schaal. Garneer eventueel met frambozen en/of muntblaadjes. (JANNY VAN DER HEIJDEN)

Meer over