Recept: Maaltijdsalade met kip en druiven

Lunch of hoofdgerecht, 2 personen

De meeste druiven die tegenwoordig verkocht worden zijn pitloos. Handig dus om ze te verwerken in salades. De hoeveelheid sla is wat lastig aan te geven omdat slamelanges vaak in verschillende hoeveelheden en samenstellingen verkocht worden. Kies voor een melange met jonge slablaadjes en kruiden of rucola. Of stel een eigen mengsel samen van bijvoorbeeld kropsla, raddicchio of krulsla, rucola en of kruiden. Reken op 75-80 g sla per persoon, maar meer is uiteraard altijd goed.

Ingrediënten
Ca. 150 g slamelange
1 kleine rode ui
ca. 100 g blauwe druiven
100 g geitenkaas
150g gerookte kipfilet in reepjes (vleeswaren)
50 g walnoten
voor de dressing:
1 eetlepel witte balsamico-azijn
1 mespunt honing
3 eetlepels olijfolie
evt. verse dragonblaadjes
zout en versgemalen peper

Bereidingswijze
Was en droog de sla als dat nodig is. Pel de ui en snijd deze in kleine ringen. Was en droog de druiven. Verkruimel de geitenkaas of snijd de kaas in blokjes.

Roer voor de dressing azijn en honing dooreen. Roer hier de olijfolie door en breng op smaak et zout en peper. Voeg eventueel gescheurde dragonblaadjes toe.

Meng de sla met de dressing en verdeel de slablaadjes over 2 grote borden. Schik de uiringen hierop en verdeel dan de druiven, reepjes kip en walnoten over de bordjes. Bestrooi als laatste met de geitenkaas.
Variatie: Vervang als het seizoen daar is de druiven door stukjes verse abrikoos of perzik, de geitenkaas bijvoorbeeld door blauwaderkaas of door feta of maak de dressing op smaak met kleingeknipte bieslook.(JANNY VAN DER HEIJDEN)

Meer over