Recept: Lauwwarme nectarine-dessertcake

Nagerecht, 6 personen

De cake is lauwwarm lekker met een bol ijs, met dikke Turkse of Griekse yoghurt of bijvoorbeeld met wat rood fruit ernaast. Koud in blokjes voor meerdere personen bij de koffie of thee kan natuurlijk ook. Of lekker mee op een picknick om nog van t laatste restje zomer te genieten.

Ingrediënten
4 mooie nectarines
200 g boter (+ 25 g om in te vetten)
3 eetlepels rietsuiker
200 g basterdsuiker
200 g bloem
4 eieren
1 theelepel geraspte citroenschil
1 eetlepel citroensap
zout

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op ca. 150-160 °C. Halveerde nectarines en snijd de helften in parten.

Bestrijk een vierkante of ronde ovenschaal in met een dikke laag boter. Strooi rietsuiker hierover en leg hierop de partjes nectarine.

Klop in een grote kom een glad beslag van boter, suiker, bloem en eieren meng er de citroenrasp en het -sap door en als laatste een flink mespunt zout. Schenk het beslag uit over de partjes nectarine. Schuif de vorm in de oven en bak de nectarine 'cake' in 50-55 minuten gaar.(JANNY VAN DER HEIJDEN)

Meer over