Recept: Kleurige aardappelsalade

Maaltijdsalade 4 personen
Simpel en handig enkele uren van tevoren te maken. De salade wordt er zelfs lekkerder van doordat zó alle smaken de kans krijgen te vermengen. Verdeel de stukken ei pas op het laatste moment over de salade. Voor de echte vleeseters: voeg ongeveer 200 g hamblokjes aan de salade toe. De knoflook in de dressing kan eventueel achterwege gelaten worden.

Ingrediënten:
1 kg aardappels
zout
4 eieren
1 kleine ui
1 bosje peterselie
6-8 augurkjes
1 grote gele paprika
1 Granny Smith appel
ca. 200 g kerstomaatjes
ca. 5 eetlepels (olijf)olie
1 1/2 eetlepel citroensap
1 teen knoflook
1 theelepel scherpe mosterd
peper
bieslook

Kook de aardappels in de schil gaar, laat ze afkoelen. Pel de aardappels en snijd ze in dobbelsteentjes. Kook de eieren hard. Pel en snipper de ui zo fijn mogelijk. Hak de peterselie fijn. Snijd de augurkjes in zo klein mogelijke dobbelsteentjes. Maak de paprika schoon en snijd het vruchtvlees in piepkleine blokjes. Was en droog de appel, snijd in vieren en verwijder het klokhuis. Verdeel de partjes in blokjes. Halveer de kerstomaatjes. Maak een dressing door eerst citroensap en mosterd dooreen te roeren. Pel de knoflookteen en pers deze hierboven uit. Roer er de olie door. Meng dressing met de aardappel- en groente- en appelblokjes, de uisnippers en peterselie. Breng op smaak met extra zout en peper. Pel de eieren, snijd ze in partjes en garneer hiermee de salade. Bestrooi rijkelijk met klein geknipte bieslook. (JANNY VAN DER HEIJDEN)

null Beeld
Meer over