Recept: Gebakken tilapia met garnalen en chilisaus

Hoofdgerecht, 4 personen
Een simpele manier om zelf chilisaus te maken. Varieer door meer of minder koriander te gebruiken, meer of minder sambal enz. Het restant saus kan in de koelkast bewaard worden.

Ingrediënten
4 stukken tilapiafilet
zout, peper
bloem
8 grote garnalen (diepvries)
boter of olie om te bakken
1 teen knoflook
ca. 3 eetlepels sambal
1/8 l rijstazijn
2 dl water
150 g suiker
zout
allesbinder of maïzena
enkele takjes koriander

Bereidingswijze
Maak eerst de zoete chilisaus: Pel en snipper de knoflook. Breng in een steelpan knoflooksnippers, sambal, rijstazijn, water, suiker en een mespunt zout aan de kook. Laat op laag vuur zachtjes koken.

Hak intussen de koriander. Bind de saus licht met wat allesbinder of maïzena. Neem de saus van het fornuis en laat even afkoelen.

Kruid de visfilets met zout en peper en bestuif aan beide zijden met bloem. Verwijder het pantser en het darmkanaaltje van de garnalen.

Verhit boter in een grote koekenpan. Bak hierin om en om de tilapiafilets goudkleurig en gaar in 5-6 minuten. Neem ze uit de pan en leg ze op de borden; bak de garnalen in dezelfde boter snel om en om tot ze oranje/roze kleuren.

Leg de grote garnalen op de tilapia. Voeg de koriander aan de chilisaus toe en lepel over de gebakken tilapia. (JANNY VAN DER HEIJDEN)

Meer over