Recept: Caesar salade met kip

Maaltijdsalade, 4 personen
Een klassieker met een kleine variant. Kies wel voor de grote kroppen romain sla. Maak de bladeren los en was en droog ze in hun geheel. Maak eventueel zelf croutons door broodblokjes kort goudkleurig te bakken in een laagje olie. Laat de broodblokjes op keukenpapier uitdruipen.

Ingrediënten
4 kipfilets
zout, peper
tijm
boter om te bakken
1 grote krop romain sla
3 eetlepels mayonaise
3 volle eetlepels yoghurt
3-4 ansjovisfilets
1 teen knoflook
1 theelepel dijonmosterd
chilipoeder
6 eetlepels croutons
stukje parmezaanse kaas

Bereidingswijze
Wrijf de kip in met zout, peper en tijm en laat even intrekken. Bak de kipfilets in boter goudbruin en gaar. Laat tot lauwwarm afkoelen.
Maak de sla schoon. Klop een dressing van mayonaise en yoghurt. Hak de ansjovis met de knoflook zo fijn mogelijk. Meng met de dressing en breng flinke op smaak met zout en chilipeper.
Verdeel grote bladen sla in stukken en laat de kleinere heel. Meng de sla met de helft van de dressing en schik op 4 borden.
Snijd de kip schuin in brede stukken en schik ze op de sla. Verdeel de croutons hier omheen en schaaf ruim parmezaanse kaas boven de salade. (JANNY VAN DER HEIJDEN)

Meer over