Recept: Aardappelsalade met veldsla, feta en walnoten

Lunch- of voorgerecht, 4 personen

Kies vastkokende aardappels die van min of meer gelijke grootte zijn, dat is makkelijker bij het koken. De grootte is ook een beetje afhankelijk van de 'trek'. De aardappels kunnen overigens ook in de magnetron worden gepoft (schil meerder keren inprikken).

In plaats van geitenkaas kan ook blauwader- of fetakaas worden genomen.

Ingrediënten
4 grote aardappels
zout
2 eetlepels witte wijnazijn
1 flinke theelepel Dijon mosterd
4 eetlepels olijfolie
zout, (versgemalen) peper
100 g veldsla
150 g zachte geitenkaas
4 eetlepels walnoten

Bereidingswijze
Borstel de aardappels onder de stromende kraan af. Kook de aardappels in licht gezouten water gaar in de schil. Laat ze uitdampen en pel de aardappels.

Roer azijn en mosterd los en schenk hier al roerend de olie bij. Breng op smaak met zout en peper.

Was en droog de slablaadjes. Verwijder eventuele worteltjes.

Snijd de aardappels in plakken. Meng de aardappel met de dressing en schep er dan de blaadjes veldsla door. Meng opnieuw. Verbrokkel de geitenkaas over de salade en bestrooi met de walnoten. Breng op smaak met versgemalen peper.(JANNY VAN DER HEIJDEN)

Meer over