null

PlusNet open

Powerrelaxen in de kleine oase van Soak Urban Wellness

Beeld Tammy van Nerum

Elke dag openen nieuwe winkels, restaurants en cafés in de stad. In onze dagelijkse rubriek Open lees je erover. Vandaag: Soak Urban Wellness.

Yuki Hochgemuth

De hele dag naakt tussen zwetende mensen zitten of 45 minuutjes alleen in een infraroodsauna met vogelgeluiden (of je eigen muziek) uit een bluetooth box: voor veel mensen klinkt het tweede aantrekkelijker dan het eerste. Eventjes, in alle privacy, ontspannen. Precies dat biedt Soak Urban Wellness op de Hullenbergweg aan. Tussen alle bedrijfspanden in staat en kleine glazen oase. In je lunchpauze kun je dus prima 20 minuten in de massagestoel (€17,50).

Powerrelaxen is de term die eigenaar Dagmar Fabels (46) zelf graag linkt aan deze wellnessvorm. En daar heeft ze alle benodigdheden voor in huis gehaald: massagestoelen, een masseuse en infraroodsauna’s. Die laatste klinken misschien wat minder bekend, maar volgens Fabels zijn ze het hoogtepunt van de wellness. Waar bij een gewone sauna de lucht om je heen verwarmd wordt, maakt een infraroodsauna je lichaam van binnenuit warm: goed voor de detox.

Fabels is jaren werkzaam geweest in de recruitment. Op haar 44ste besloot ze: als ik hier nu niet mee stop, ga ik nooit iets anders doen. Dus nam ze een sabbatical en belde een containerbedrijf. De wellness is namelijk gemaakt van acht gerecyclede zeecontainers. Best ongebruikelijk: nog niet eerder waren zeecontainers gebruikt voor een wellnesscentrum.

Niet iedereen durfde het aan haar te helpen. “Ik heb eindeloos veel YouTubefilmpjes gekeken over het bouwen van containers.” Maar Soak staat er, klaar om iedereen te ontstressen.

Soak Urban Wellness

Hullenbergweg 6a
www.soakurbanwellness.nl

Alle nieuwe hotspots van Amsterdam.

Tips? open@parool.nl

Meer over