PlusPopcorn Panel

Popcorn panel over West Side Story: ‘Tranen in mijn ogen’

Elke week vertellen drie bioscoopgangers wat zij van een film vonden. Deze week: West Side Story, gezien in Rialto VU.

Sanne Dekker
null Beeld AP
Beeld AP

Yolanda Locher (68), gepensioneerd fysiotherapeut

null Beeld Sanne Dekker
Beeld Sanne Dekker

“Het origineel blijft toch in mijn hoofd zitten, dat heb ik twee of drie keer gezien. Ik kreeg bij deze ook tranen in mijn ogen, maar de eerste versie overtreft het toch. Ik vind dat meisje heel goed, Maria. Die heeft ook een ontzettend zuivere, prachtige stem. Die jongen vind ik ook goed, maar die heeft een iets minder goede stem. Het eind was ik vergeten, dat ze dan met z’n allen die jongen wegdragen. Dat vond ik heel emotioneel, die verzoening.”

Andre Lopes Dias (81), gepensioneerd docent

null Beeld Sanne Dekker
Beeld Sanne Dekker

“Vroeger heb ik de originele versie vaak gezien, en de musical heb ik ook gezien. Het is natuurlijk van origine een theaterstuk. Het verhaal en de liederen blijven hetzelfde, maar toch vind ik deze film indrukwekkender. Iedereen kan zo mooi zingen en het decor is geweldig.”

Mieke Taat (75), gepensioneerd docent

null Beeld Sanne Dekker
Beeld Sanne Dekker

“Ik vind deze film beter dan de vorige, die ik zo’n tien keer heb gezien. Thema’s als racisme en discriminatie komen duidelijk naar voren. Verder vind ik het een prachtig decor, waardoor het verschil tussen arm en rijk zichtbaarder wordt. Het speelt zich af in een afbraakbuurt. Voor oude gebouwen komen heel mooie nieuwe in de plaats, waar de hoofdrollen in deze film hooguit schoonmaker zullen zijn.”

Meer over