Popcorn Panel

Popcorn Panel over De veroordeling: ‘Wat was dit heftig, ik ben kapot!’

Elke week vertellen drie bioscoopgangers wat zij van een film vonden. Deze week: De veroordeling, gezien in De Filmhallen.

Thomas Dillema
Selwyn Pattiruhu. Beeld
Selwyn Pattiruhu.

Selwyn Pattiruhu (64)

“Ik vond de film wat langdradig, omdat er zo veel details aan het licht komen. Dit komt deels doordat het een waargebeurd verhaal is; bij fictie zie je vaak een vloeiender verhaallijn. Het spel vond ik erg realistisch. Dat maakte het authentiek, maar ook minder spannend. Ik moet bekennen dat ik zelfs eventjes in slaap gevallen ben.”

Anna Bouquet. Beeld
Anna Bouquet.

Anna Bouquet (22)

“Wat was dit heftig, ik ben kapot! Bizar om te zien hoe een BN’er de levens van onschuldige mensen kan verwoesten; ik wil niets meer met Maurice de Hond te maken hebben. Van Wageningen speelde ontzettend sterk. Ik vind het mooi hoe hij enerzijds een macho kan spelen en anderzijds een kwetsbare, liefhebbende ziel.”

Martien Leijen. Beeld
Martien Leijen.

Martien Leijen (63)

“De film kwam traag op gang, maar ging op een gegeven moment toch boeien. Het aangrijpende vind ik dat je goed ziet hoe de journalistiek in Nederland iemand kan maken of breken. De massahysterie die de media kunnen veroorzaken, wordt op ­beangstigende wijze getoond. Er wordt ook een mooi tijdsbeeld neergezet.”

Meer over