Review

Pop: Christina Aguilera - Bionic ***

Van de twee popprinsesjes die in de jaren nul de hitparades domineerden, is er één, Britney, geëindigd als train wreck, zoals de Amerikanen het fijntjes plegen uit te drukken. De ander meende vier jaar geleden dat haar pas verworven huwelijkse status en aanstaande moederschap de uitgelezen aanleiding waren om zichzelf opnieuw uit te vinden als serieuze en volwassen zangeres. Maar de fans van Christina Aguilera zaten daar bepaald niet op te wachten.

En dus is er nu opnieuw een metamorfose. Of eigenlijk een terugkeer naar een eerdere incarnatie: die van X-tina, de minimaal geklede, door seks geobsedeerde stoeipoes die ze ten tijde van Dirrty ook al was. Dat nadrukkelijke vertoon van zinnelijkheid laat zich slecht combineren met Christina's roestvrijstalen, van iedere erotiek gespeende imponeervocalen. Desondanks is Bionic een goed te verteren plaat die het midden houdt tussen Lady Gaga en Santogold.

Aguilera werkt opnieuw samen met Linda Perry, maar ook met minder voor de hand liggende namen als electropunkers Le Tigre, Peaches en de controversiële rapster MIA. Het resultaat: hitparadepop met een fijn scherp randje, afgewisseld met de verplichte ballads, die verteerbaar zijn zolang Aguilera de stemacrobatiek achterwege laat. (JERRY GOOSENS)
(Sony Music)

www.christinaaguilera.com
myspace.com/christinaaguilera

null Beeld
Meer over