PlusUitgelicht

Platform: drie opkomende fotografen in het Thonikgebouw

Sander Coers: BlueMood. Beeld Sander Coers
Sander Coers: BlueMood.Beeld Sander Coers

Dit weekend presenteert het nomadische fotografieplatform The Gallery Club in het Thonikgebouw onder de noemer Platform werk van drie opkomende fotografen: Sander Coers, Oran Hoffmann en Justus de Rode.

Jan Pieter Ekker

De selectie voor de tweedaagse tentoonstelling in het markante Thonikhoofdkwartier aan de Wibautstraat is gemaakt door kunsthistoricus Gili Crouwel, die in 2015 met muziekproducent en dj Robi Reisinger The Gallery Club oprichtte.

Sander Coers studeerde in 2021 af aan de Willem de Kooning Academie en werd vervolgens geselecteerd voor de Best of Graduates-tentoonstelling van Galerie Ron Mandos. Tijdens Platform presenteert hij de serie Al mar, geïnspireerd op zijn herinneringen aan de zomerdagen van zijn jeugd in Zeeland.

De Nederlands-Israëlische multidisciplinair kunstenaar Oran Hoffmann, afgestudeerd aan de Gerrit Rietveld Academie en de Bezalel Academy of Arts and Design in Jeruzalem, maakte een fotoserie in het atelier van kunstenaar Paul Cézanne in Aix-en-Provence. Door middel van fotografie probeert hij het oeuvre van de meester nog beter te begrijpen.

Voor Justus de Rode is fotografie een middel om het leven te verteren. Trauma, vergankelijkheid, liefde en verlies zijn terugkerende thema’s in zijn werk. De serie Mycelium maakte hij samen met zijn vader, die aan dementie lijdt. Denken en spreken gaat hem steeds moeilijker af, maar in deze serie nemen de beelden het van de woorden over.

The Gallery Club Weekend – Platform: zaterdag 9 juli 13.00-18.00 uur, zondag 10 juli 16.00-18.00 uur, Thonik, Grensstraat 47

Meer over