PlusOpen tijdens corona

Pindakaaswinkel ontwikkelde een speciale smaak voor Koningsdag

Van ondernemers wordt in coronatijd veel creativiteit gevraagd. Hoe gaan ze om met de lockdown? Dat lees je in de rubriek Open tijdens corona. Vandaag: Michiel Vos (37), eigenaar van De Pindakaaswinkel, bedacht tijdens de lockdown nieuwe smaken.

Anna Livia de Kort
Michiel Vos van De Pindakaaswinkel. Beeld Susanne Stange
Michiel Vos van De Pindakaaswinkel.Beeld Susanne Stange

Wat betekent de gedeeltelijke lockdown voor uw zaak?

“De winkel valt onder de levensmiddelenbranche, dus hebben wij gelukkig nooit onze deuren moeten sluiten. Wel merken we dat er minder mensen in de buurt winkelen. Daardoor is het bij ons ook rustig. Er mogen maar twee klanten tegelijkertijd naar binnen, dus staat er af en toe een rij voor de winkel.”

Hoe gaat de komende tijd eruitzien?

“Ik denk dat het belangrijk is om positief te blijven: er komt vast een betere tijd aan. Straks mogen we er allemaal weer op uit, wordt de ­winkelstraat gevuld met mensen en maak je een tijd mee als nooit ­tevoren. Het gaat goed met De ­Pinda­kaaswinkel, dus laten we hopen dat het alleen nog maar beter wordt.”

Heeft u nog creatieve inzichten ­gekregen door de situatie?

“Om zichtbaar te blijven voor klanten hebben we extra aandacht gegeven aan de socialemedia-accounts, bijvoorbeeld door winacties te delen. Iemand heeft laatst tien jaar lang gratis pindakaas bij ons gewonnen. Bovendien hebben we veel nieuwe smaken ontwikkeld voor de webshop, met onder andere Koningsdagpindakaas met sinaasappelsmaak. En we hebben een moederdagpakket samengesteld: een doos vol met bijzondere smaken zoals karamel-zeezout en citroengras.”

Hoe houdt u de moed erin?

“De coronasituatie is inmiddels al erg normaal geworden. Ik vind het belangrijk dat ik nog plezier heb in het runnen van de winkel. Daarnaast is het leuk om je als ondernemer te blijven ontwikkelen. Door bijvoorbeeld nieuwe smaken te bedenken, blijf je bezig.”

Wat is het eerste wat u gaat doen als de boel verder wordt versoepeld?

“Het lijkt me erg gezellig om samen met vrienden naar een festival of feestje te gaan. En ik wil met mijn vriendin een reis maken met de motor van Alaska naar Argentinië. Zodra het kan, willen we gaan. ­Het wordt een gevoel van ultieme vrijheid.”

Tips? open@parool.nl.

De Pindakaaswinkel

Czaar Peterstraat 169
https://depindakaaswinkel.nl/

Meer over