PlusNet Open

Parq Studios fungeert als fotostudio én gym

Elke dag openen nieuwe winkels, restaurants en cafés in de stad. In onze dagelijkse rubriek Open lees je erover. Vandaag: Parq Studios.

Louis Bollee
Parq Studios. Links in beed Finn , midden in beeld Kim Beeld Jakob van Vliet
Parq Studios. Links in beed Finn , midden in beeld KimBeeld Jakob van Vliet

Een fotostudio en gym ineen, dat lijkt vragen om moeilijkheden. Straks lig je daar, na een bootcamp met zo’n sadistische instructeur, zwetend over je hele lichaam en happend naar lucht. Staat er ineens een fotograaf voor je neus die je vuurrood aangelopen blubberlijf ‘lekker spontaan’ op de foto wil zetten. De horror.

Dát is gelukkig niet helemaal het plan van Finn Cramer (34) en Kim Zeeman (33), de nieuwe eigenaars van Parq Studios. Ja, in het voormalige garagecomplexje worden bokslessen gegeven én fotostudio’s verhuurd, maar je wordt heus niet in je bezwete legging voor een flitsende camera getrokken.

Parq Studios
Van Slingelandtstraat 22
https://parqstudios.nl/

Cramer: “Kim is fotograaf en was op zoek naar een studio. Ik ben personal trainer en wilde mijn eigen ruimte. We kennen elkaar al sinds de basisschool en besloten samen op zoek te gaan naar een multifunctionele ruimte.”

Dat liep lichtelijk uit de hand. In plaats van genoegen te nemen met een klein, vervallen kraakpandje heeft het duo twee jaar ‘bloed, zweet en tranen’ gestopt in een grootse onderneming. Het resultaat is een viertal open, lichte ruimtes, waar tegelijkertijd meerdere fotoshoots én een boksles plaats kunnen vinden.

Cramer en Zeeman richtten ook een ruimte in als tropisch woonkamer­café, met een bar, bankjes en een ingegraven palm als eyecatcher. Cramer: “Als het weer eens regent in Nederland moet het hier voelen als een microvakantie.”

Alle nieuwe hotspots van Amsterdam.

Tips? Mail naar open@parool.nl.

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de PS-nieuwsbrief van Het Parool.

Ook leuk: volg @pshetparool op Instagram.

Meer over