PlusNet Open

Ook voor de feestdagen kun je afhalen bij Sab’s Deli

Bij Sab’s Deli in Zuid kun je een pasta, een stoofpotje en straks ook een compleet feestdagenmenu afhalen.

Sietske Kleijwegt
Sab's Deli Beeld Nosh Neneh
Sab's DeliBeeld Nosh Neneh

“Sab’s Deli is door de coronacrisis ontstaan,” zegt eigenaar Sabine Sluis (28). Nadat ze haar baan als hotelmanager was kwijtgeraakt, moest ze haar ­carrièrepad opnieuw uitstippelen. “Van kleins af aan ben ik al bezig met eten, dus deze keuze voelde goed.” Hoewel Sab’s Deli formeel van Sluis is, is het voor haar een familiebedrijf. “Mijn zusje en ouders helpen me met alles.”

Normaal gesproken biedt Sab’s Deli ook private dining en cateringopties aan, maar door de coronamaatregelen staat dat op een laag pitje. Sluis focust nu op afhaal en verandert het menu elke week om terugkerende klanten een gevarieerd aanbod te kunnen geven. “Ik vond dat een ­gevarieerde deli nog miste in Zuid.”

Zo bevat de kaart op dit moment een vega- of vleespasta (€9,95) en een herfststoofpotje met paddenstoelen (€13,50), dat je zowel koud als warm kunt meenemen. Daarnaast brengt Sluis een eerbetoon aan The Mayo Sisters, het bedrijf dat voor haar in het pand zat, door hun vegan mayonaise (€5,75) te verkopen.

Sab’s Deli is nu al bezig met een ­gevarieerd menu voor de feestdagen, dat je naar eigen wensen kunt aanpassen. De bedoeling is dat iedereen met de feestdagen mooie gerechten op tafel kan zetten, “want het ziet ­ernaar uit dat we ze voornamelijk thuis zullen doorbrengen.”

Geen held in de ­keuken? Alle ­gerechten ­worden ­vergezeld van ­feestelijke ­instructiekaartjes.

Sab’s Deli

Scheldeplein 20

Alle nieuwe hotspots van Amsterdam.

Tips? open@parool.nl.

Meer over